На Луганщині відбувся екологічний фестиваль

На Луганщині відбувся екологічний фестиваль

На Луганщині відбувся екологічний фестиваль
. На Лугащині провели екологічний фестиваль, фото: Суспільне Донбас

В Епіфанівці, що на Луганщині, провели фестиваль "Еко-Двіж". Відвідувачів фестивалю вчили сортувати сміття, розказували про альтернативну енергетику та можливість використання вживаних речей.

Про це повідомляє кореспондент Суспільного з місця події.

На одному з майстер-класів людям розказували як вживаним речам надати нове життя.

"Ми фарбуємо пляшки, на них наклеюємо і виходить ось така пляшка. Просто сувенір", — розказала учасниця фестивалю Любава.

Учасники заходу розмальовують використані пляшки
Учасники заходу розмальовують використані пляшки. Учасники заходу розмальовують використані пляшки, фото: Суспільне Донбас

На фестивалі представлені виставки саморобних робіт. Один з учасників - Давід Пагава. Хлопець створює з переробленого пластику сумочки, тарілки, маски та інше.

"З огляду на ту ситуацію, яка склалася у нас в природі, забруднення пластиком у нас велика особливо в нашому регіоні, я думаю, що якийсь внесок в очищення нашого довкілля ми все-таки робимо", — розказав Пагава.

Також на фестивалі вчили сортувати сміття у спеціальні баки. За словами організаторки заходу Юлії Тимчук, після закінчення фестивалю у селі залишиться вісім таких сміттєвих баків для сортування.

Після фестивалю організатори залишать у селі контейнери для сортування відходів
Після фестивалю організатори залишать у селі контейнери для сортування відходів. фото: Суспілье Донбас

"Задумка цього фестивалю об'єднати людей, які вже екосвідомі, тобто вони сортують сміття, використовують речі багаторазового вжитку, посуд, вони друкують папір з двох сторін, вони збирають і нічого не викидають, все перероблюють", — розказала організаторка фестивалю.

На фестиваль прийшло близько сорока людей. За словами Юлії Тимчук, такий фестиваль роблять вперше, далі у планах поїхати з ним до інших сіл Луганщини.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок