У таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували другий спалах COVID-19 за три місяці

У таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували другий спалах COVID-19 за три місяці

У таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували другий спалах COVID-19 за три місяці
. Фото: сайт табору "Молода гвардія"

У дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі вдруге зафіксували спалах коронавірусу за три місяці. Про таке Суспільному повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

За його даними, COVID-19 виявили у 14 дітей у таборі. Сімох з них госпіталізували до медсанчастини. Усі діти перебувають у стані легкої тяжкості.

Директорка департаменту охорони здоров'я Одеської ОДА Наталія Одарій-Захар'єва підтвердила, що у таборі знову зафіксували спалах COVID-19, та додала, що одного хворого вже забрали додому батьки.

Що відомо

  • У дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували спалах захворювання на COVID-19. За словами головного санлікаря області Віталія Гончарова, експрес-тести підтвердили хворобу у понад 40 дітей.
  • Наразі заклад закрили на карантин. Діти, у яких виявили коронавірус, перебувають під наглядом медиків та ізольовані від решти вихованців центру. Через спалах поліція відкрила кримінальну справу.
  • У 30 вихованців та трьох вожатих дитячого центру "Молода гвардія", які отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19, київська лабораторія підтвердила інфікування Дельта-штамом коронавірусу.
  • Увечері 17 серпня стало відомо, що у трьох з чотирьох госпіталізованих дітей виникли ускладнення, пов'язані із захворюванням на COVID-19. Також кількість інфікованих вихованців табору зросла до 45.
  • 27 серпня з медико-санітарної частини дитячого центру "Молода гвардія" виписали п'ятьох дітей. Вони одужали від коронавірусної хвороби.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок