Закриття дитячого відділення у лікарні Куп'янська на Харківщині: чому та коли відновить роботу

Закриття дитячого відділення у лікарні Куп'янська на Харківщині: чому та коли відновить роботу

Закриття дитячого відділення у лікарні Куп'янська на Харківщині: чому та коли відновить роботу
. Суспільне Харків

Одне з дитячих відділень Куп’янської лікарні запрацює з наступного тижня у відділення знайшли педіатра.

Про це в програмі "Сьогодні.Головне" розповів директор Куп’янського медичного об’єднання Євген Сінько.

Два тижні тому стаціонар у педіатричному та дитячому інфекційному відділеннях закрили через звільнення лікарів.

"У нас на базі Куп’янського медичного територіального об'єднання працює два дитячих відділення: інфекційне і педіатричне соматичне. Інфекційне дитяче відділення єдине на весь округ. У дитяче соматичне дуже рідко звертаються за допомогою, але у нас там є соціальні ліжка для дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав", розказав Сінько.

"Відділення тимчасово припинили свою діяльність, бо два лікарі, які там працювали звільнилися. Одна лікарка була педіатр-інфекціоніст, інша — педіатр. Це був не повний штат. Задля повного функціонування нам потрібно чотири лікарі, в нас працювало два. Одна з лікарок вийшла заміж і чоловік її забрав, а інша — з Харкова, і поїхала працювати до обласної інфекційної дитячої лікарні", — розказав директор Куп’янського медичного об’єднання.

За словами Сінька, двох лікарів, які будуть працювати у дитячому відділенні вже знайшли, педіатрія має запрацювати з вівторка, 12 жовтня.

"Одна лікарка звернулася сама. Вона якийсь час не працювала за фахом. Ми будемо приймати її на роботу. Інша лікарка працюватиме за сумісництвом. Вона дитячий невролог. Також ми звернулися до центру надання первинної меддопомоги. У них є два педіатри й ми зараз ведемо перемовини, щоб вони працювали за сумісництвом", розказав Євген Сінько.

Читайте також

У Харкові готові розгорнути додаткові 30 COVID-ліжок — немає лікарів

На початок