"Один одному спину прикриємо". Історія односельчан, що разом несуть службу на Донбасі

"Один одному спину прикриємо". Історія односельчан, що разом несуть службу на Донбасі

"Один одному спину прикриємо". Історія односельчан, що разом несуть службу на Донбасі
. Військові ЗСУ Василь та Олександр разом несуть службу на передовій, фото Суспільне Донбас

Односельчани, що товаришують з дитинства та разом несуть службу на передовій, розповіли Суспільному, як підтримують один одного на війні.

Василю — 39, Олександру — 42. Вони з селища міського типу Варва, що на Чернігівщині. Сьогодні разом боронять кордони Луганщини. На фронті обидва з 2014-го.

Першим, добровольцем на фронт, пішов Василь, трохи згодом — Олександр.

"Він пішов першою хвилею, я пішов третьою. Коли набирали наш батальйон Чернігівський територіальний", — згадує військовий ЗСУ Олександр.

Вдома будинки чоловіків стоять на одній вулиці. Самі ж вони товаришують з дитинства. Всього в цій бригаді на сусідніх позиціях — четверо земляків з Варви, п`ятий приєднається до них за місяць.

"Вулиця у нас Злагоди, у нас мирна вулиця, чотири чоловіка тут", — каже Василь.

"Попали в один батальйон, в одну роту, в один взвод, в одне відділення й живемо в одному бліндажі", — говорить Олександр.

Захисники кажуть, разом простіше на фронті. Впевнені у підтримці друзів.

"Коли ви знаєте товариша, в ньому впевнені, на що він здатен, він знає на що ми здатні. Стараємося попадати на одну позицію, друг друга міняти. Все разом", — розповів Олександр.

"Знаємо, що один одному спину прикриємо, хто допоможе. З новими людьми поки ознайомишся, а тут вже точно знаєш хто на що здатен, та хто що зробить", — каже Василь.

Сьогодні, розповідає Олександр, бойовики менше почали використовувати важке озброєння. Проте, каже військовий, як темніє — постійно провокують з кулеметів та гранатометів, які заборонені Мінськими домовленостями.

Вдень, коли російські найманці не стріляють, бійці облаштовують свої позиції, та готуються до холодів. Власноруч збудували баню.

Читайте також

На Луганщині військові провели навчальні стрільби

Що відомо

  • 6 жовтня російські окупанти шість разів порушили режим припинення вогню. Бойових втрат та поранень серед українських військових немає.
  • 5 жовтня бойовики 6 разів порушили режим припинення вогню. Один військовослужбовець дістав осколкове поранення.
  • 28 вересня бойовики 8 разів порушили режим припинення вогню. Двоє військових отримали поранення.
  • 22 вересня російські окупанти 12 разів порушили режим припинення вогню. Двоє українських військових отримали вогнепальні поранення.

Читайте усі новини Донбасу у Telegram та Viber

На початок