У Житомирі тарифи на тепло для населення залишили на рівні минулого року

У Житомирі тарифи на тепло для населення залишили на рівні минулого року

У Житомирі тарифи на тепло для населення залишили на рівні минулого року
. Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

8 жовтня у Житомирі виконком міської ради затвердив нові підвищені тарифи на тепло, але ціна опалення для населення залишиться без змін. Про це Суспільному розповів заступник міського голови Сергій Кондратюк.

За його словами, тарифи для населення у Житомирі будуть не більшими, ніж у минулому році, оскільки між Урядом та міськими головами України підписаний меморандум, згідно з яким тарифи для людей залишать на рівні минулого року.

"Тобто сьогодні, незважаючи на те, що розрахунковий тариф складає 1 920 гривень за гігакалорію, тариф для Житомира буде складати 1 811 гривень. Якщо ми говоримо про бюджетні установи, то, відповідно до цього меморандуму, зафіксована ціна природного газу для бюджетних установ на рівні 13 659 тисяч 63 копійки без ПДВ. Ця ціна закладена в тариф і вона розрахована від ціни газу. Ми бачимо, що ціна значно вища для бюджетних установ, але це не та ціна, яка могла б бути, якщо б ми купували газ за ринковою ціною. Для інших установ у нас закладена ціна з розрахунку останньої угоди з "Нафтогаз України" і вона складає 24 тисячі гривень без ПДВ", – сказав Сергій Кондратюк.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Житомирщини

На початок