В Одеській ОДА хочуть провести комісійні виїзди та звільнити реанімаційні ліжка

В Одеській ОДА хочуть провести комісійні виїзди та звільнити реанімаційні ліжка

В Одеській ОДА хочуть провести комісійні виїзди та звільнити реанімаційні ліжка
. УНІАН

Керівниця благодійного фонду "Корпорація Монстрів" Катерина Ножевнікова повідомила, що лікарнях Одеси немає реанімаційних місць для пацієнтів з тяжкою формою COVID-19. Про це вона написала у своєму Facebook. Натомість в ОДА зазначили, що ліжок мало, але їх кількість планують збільшувати завдяки комісійним виїздам.

Ножевнікова зазначила, що місць для хворих на тяжку форму COVID-19 немає. А якщо вони з'являються, то їх займають ті "тяжкі" пацієнти, які лежать в звичайних палатах. Вона припустила, що в лікарнях не беруть людей літнього віку та тримають місця для "своїх".

Провідна спеціалістка Департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Юлія Руцька повідомила Суспільному, що кількість хворих щодня дійсно збільшується.

За її словами, 16 лікарень в області надають допомогу пацієнтам з підозрою або з підтвердженим захворюванням на COVID-19. Всього там є 117 реанімаційних ліжок.

Руцька зазначила, що у лікарень є спеціальна таблиця, де кількість вільних ліжок оновлюється кожні три години. 7 жовтня о 8 ранку їх було 55, об 11 годині реанімаційних ліжок було вже 28.

"МОЗ зробило нам зауваження, що ми беремо пацієнтів, які можуть лікуватися вдома. В першу чергу ми маємо брати тяжкохворих. Ми будемо робити комісійні виїзди по лікарнях і виписувати людей, щоб звільнити ліжка" — повідомила Юлія Руцька.

Вона також зазначила, що майже всі летальні випадки пов'язані із невакцинованими. Вакцинованих людей, за словами Руцької, виписують вже через три дні, їхні родичі теж нібито не хворіють.

"Цей штам вірусу набагато більш небезпечний і розповсюджується швидше, особливо якщо є супутні хвороби: ожиріння, цукровий діабет та гіпертонічна хвороба. Також дуже велику роль грає вчасне звернення. Пацієнти потрапляють в стаціонар вже на запущених стадіях на 7-10 день захворювання. Це дуже пізно",— повідомила чиновниця.

Читайте також

  • Одещина – лідер за кількістю смертей від COVID-19 за добу
  • Одеська міська рада планує звертатися до Кабміну через нестачу медиків для боротьби з COVID-19

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок