У Франції понад 200 тисяч людей постраждали від сексуального насилля з боку священників

У Франції понад 200 тисяч людей постраждали від сексуального насилля з боку священників

У Франції понад 200 тисяч людей постраждали від сексуального насилля з боку священників
. АР

У Франції від сексуального насилля з боку католицьких священнослужителів могли постраждати близько 216 тисяч людей.

Про це йдеться у розслідуванні незалежної комісії, яке проводилося 2,5 роки на замовлення французької католицької церкви, передає АР.

При цьому кількість жертв може піднятися до 330 тисяч, якщо враховувати і зловживання, вчинені світськими членами церкви, близько 80% жертв — чоловіки.

Згідно з документом, протягом 70 років у церкві працювали близько 3 тисяч людей, які вчиняли насилля щодо дітей, дві третини з них були священниками.

"Наслідки дуже серйозні. Близько 60% чоловіків і жінок, які зазнали сексуального насильства, стикаються з серйозними проблемами у своєму особистому чи статевому житті", — розповів голова комісії Жан-Марк Сове.

Під час розслідування комісія зафіксувала спогади жертв та свідків, вивчала архіви церкви, судів, поліції та преси, починаючи з 1950-х років. За час роботи слідчих, на спеціально створену гарячу лінію надійшло близько 6500 дзвінків від ймовірних жертв або людей, які сказали, що знають жертв насилля. Водночас більшість справ застарі для судового переслідування згідно французького законодавства.

Що відомо

  • Суд Південної Кореї зобов'язав Японію виплатити компенсацію за сексуальне рабство під час Другої світової війни. У відповідь Японія засудила рішення як "неприйнятне".
  • Організація Об'єднаних Націй заявила, що нині у світі налічується близько 40 мільйонів жертв різних форм сучасного рабства.
  • Також ООН заявила, що понад третина всіх жінок планети щонайменше раз за життя зазнавали насильства, зокрема сексуального.
  • Міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили новий санкційний механізм, який дозволяє запроваджувати персональні санкції за катування, рабство та систематичне сексуальне насилля.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок