На Харківщині майже заповнені шість опорних лікарень: базу хочуть збільшити до 20

На Харківщині майже заповнені шість опорних лікарень: базу хочуть збільшити до 20

На Харківщині майже заповнені шість опорних лікарень: базу хочуть збільшити до 20
. Фото ілюстративне: Суспільне Харків

До госпітальної бази з лікування COVID-19 входять 18 медичних закладів Харківської області. Ще два нині перебувають на розгляді. На 4 жовтня шість з 18 медзакладів регіону майже заповнені пацієнтами з COVID.

Про це на брифінгу 4 жовтня повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Максим Хаустов, повідомляє кореспондент Суспільного.

"Зараз уже 18 [лікарень опорних], якщо дві додадуться, то буде 20. Зараз у резерв хочемо ввести Ізюмську центральну районну лікарню, ведуться перемовини щодо відкриття лікарні на залізничному транспорті №2", — сказав Хаустов.

"Є питання [по лікарні "Укрзалізниці"], які зараз вирішуються. Вже проводяться монтажні роботи з кисню, встановлюється киснева ємність. Я думаю, що за пару днів ми зможемо підготувати лікарню", — зазначив він.

За словами Хаустова, на понад 95% заповнені шість медзакладів регіону: 13, 17, 25 лікарні, диспансер радіаційного захисту у Харкові, а також Балаклійська та Чугуївська лікарні.

"Всі інші — нижче 90%, йде постійна ротація хворих: виписка і госпіталізація. Намагаємося утримувати ситуацію", — сказав Хаустов.

Він називає ситуацію дуже напруженою та складною. "Лікарі борються за кожного пацієнта", — зазначив директор департаменту.

В опорних закладах, за словами Хаустова, є 300 вільних реанімаційних місць.

"Якщо брати загалом лікарні міста та області, то лікарні, підпорядковані місту, заповнені на 89%, обласного підпорядкування — 66%, обласні в районах — 58% зайнятості", — сказав Хаустов.

На інші питання Хаустов відповісти не встиг — розпочалася нарада за участі міністра охорони здоров'я Віктора Ляшка.

Читайте також

За крок до "червоної" зони: Харківщина другу добу поспіль перевищує три показники з COVID

На початок