Справу про вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині передали до суду

Справу про вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині передали до суду

Доповнено
Справу про вбивство 6-річної дівчинки на Харківщині передали до суду
. ГУНП у Харківській області

Слідчі завершили досудове розслідування вбивства шестирічної дитини у Старому Салтові на Харківщині, у якому підозрюють 13-річного хлопця. Справу передали до Вовчанського районного суду.

Про це 4 жовтня Суспільному повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

"Харківською обласною прокуратурою направлено до суду клопотання про застосування примусових заходів виховного характеру щодо особи, яка не досягла віку кримінальної відповідальності, за фактом умисного вбивства 6-річної дівчини у смт Старий Салтів", — зазначають у прокуратурі.

Вбивство розслідували працівники слідчого управління поліції у Харківській області. Примусові заходи виховного характеру — це максимальне покарання, що загрожує неповнолітньому підозрюваному.

Вранці 4 жовтня у поліції повідомили, що на досудовому розслідуванні провели 68 експертиз, в тому числі 35 генетичних. У новині вказувалося, що вбивство дитини було поєднане зі злочином проти статевої свободи. Невдовзі поліція видалила повідомлення, як і коментар заступника начальника слідчого управління Андрія Шарніна з YouTube.

"Щодо можливого зґвалтування, то наразі ми цю інформацію повідомити не можемо, оскільки ця інформація стосується саме статевої свободи неповнолітньої особи, тому в інтересах родичів дівчинки, яку вбили, ми цю інформацію не повідомляємо", — повідомив речник прокуратури Харківщини Дмитро Чубенко.

Мати дівчинки сказала Суспільному, що знає усі деталі злочину, але до суду розповідати про це не буде: "Він сильно над нею познущався".

Що відомо

  • 28 липня поліція Харківської області повідомила про розшук шестирічної Мирослави Третяк у Старому Салтові. До поліції звернулася мати. За її словами, донька близько 18:00 28 липня пішла з двору будинку, де гуляла із 13-річним сусідом, але не повернулася. Пошуки тривали з 19:00 майже до опівночі. О 23:50 дитину знайшли мертвою у покинутій будівлі.
  • Вбивцею дівчинки поліція назвала 13-річного хлопця, з яким того дня гуляла дівчинка. Старосалтівський селищний голова Едуард Коновалов сказав, що хлопчик зізнався у вбивстві, а його мати у це не повірила: "Вона не вірить, що син це зробив, але він сам сказав це, що це він зробив".
  • 29 липня підлітка помістили до спецприймальника на 30 діб. Інформацію про іншого фігуранта справи поліція не підтвердила.
  • 30 липня правоохоронці повідомили, що дівчинка померла від травми голови, нанесеної тупим предметом.
  • Наприкінці серпня стали відомі результати психіатричної експертизи підлітка. Вони показали, що хлопець осудний, він усвідомлює свої дії та їх наслідки. На час слідства він перебував у спецприймальнику для дітей.
На початок