Навчає дітей хімії у ТікТок. Гліб Рєпіч. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Навчає дітей хімії у ТікТок. Гліб Рєпіч. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ

Навчає дітей хімії у ТікТок. Гліб Рєпіч. СУСПІЛЬНЕ | ЛЮДИ
. Скрін з відео

Фіналіст премії Global Teacher Prize Ukraine Гліб Рєпіч викладає хімію у київській дистанційній школі й називає себе "скаженим хіміком". Завдяки своїм цікавим, а іноді екстремальним експериментам він здобув популярність у TikTok.

Хімією Гліб цікавився з дитинства, вів власну рубрику на телебаченні та проводив наукові дослідження в Дрезденському технічному університеті. Його запросили на постдокторську позицію в Китай. Там він мав працювати над створенням нових перспективних акумуляторів.

Але пандемія коронавірусу та карантин змінили плани чоловіка: він влаштувався вчителем у дистанційну школу та завів собі акаунт у TikTok. Зараз на нього підписані понад 150 тисяч людей.

У майбутньому Гліб планує створити онлайн-курси шкільних предметів рівня "профіль" які дозволять школярам із будь-якого куточка країни отримати якісні знання.

"Це не є навчання, це – популяризація. Завдання – зацікавити. А якщо дитина вже зацікавлена, то вона знайде, де про це почитати. Тому що насправді на Ютубі є купа матеріалу про хімію, купа безкоштовних курсів, уроків, було б бажання, реально", – каже вчитель.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок