Швейцарцям платитимуть за вакцинованих друзів

Швейцарцям платитимуть за вакцинованих друзів

Швейцарцям платитимуть за вакцинованих друзів
. ФОТО: Уніан

Федеральна рада Швейцарії вирішила заохочувати людей, які агітують друзів вакцинуватися проти коронавірусу. Їм платитимуть по 50 франків приблизно (приблизно 46 євро) за кожного вакцинованого.

Про це повідомляє уряд країни.

За допомогою цієї акції влада країни планує прискорити кампанію з вакцинації. Агітатори вакцинування отримають на пошту ваучери, але поки невідомо, на що їх можна буде витратити. Остаточне рішення з цього питання ухвалюватиме місцева влада. Зокрема, такими ваучерами можна буде розрахуватися в кінотеатрах або в ресторанах.

Читайте також: Польща, Норвегія, Фінляндія. Хто відкрив кордони для українців осінню

На поточний момент у Швейцарії повністю вакциновані 57% населення, що є одним із найнижчих показників в Європі. Мета країни — досягти 80%-ї вакцинації населення у віці від 18 до 65 років і 90%-ї вакцинації серед громадян старше 65 років.

"Хоча кількість нових інфекцій COVID-19 зменшується, ситуація з ліжками інтенсивної терапії залишається напруженою. Враховуючи велику частку людей, які ще не щеплені, і поширення заразного варіанту "Дельти", залишається значний ризик нової хвилі інфекції, яка охопить лікарні в холодніші осінні та зимові місяці", — зазначають в уряді.

Що відомо

  • З 13 вересня швейцарський уряд вирішив розширити використання COVID-сертифікатів на ресторани, культурні заходи та дозвілля до кінця січня 2022 року.
  • 25 серпня Швейцарія передала Україні гуманітарну допомогу у вигляді 1,5 мільйонів експрес-тестів на виявлення COVID-19 для людей, що живуть вздовж лінії розмежування на суму 6,7 млн швейцарських франків.
  • Швейцарія дозволила в’їзд для громадян України за умови наявності дійсного сертифіката про вакцинацію, негативного тесту на захворювання, антиген-тесту чи сертифікату про одужання.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок