Через сказ у теляти в селі на Волині оголосили карантин

Через сказ у теляти в селі на Волині оголосили карантин

Через сказ у теляти в селі на Волині оголосили карантин
. УНІАН

У селі Мирин Ковельського району на Волині зареєстрували випадок сказу у теляти. У кількох населених пунктах оголосили карантин, — розповів Суспільному телефоном голова Велицької тергромади Віктор Ковальчук.

Теля, у якого виявили сказСказ — це гостре інфекційне захворювання тварин і людини, що характеризується розвитком своєрідного енцефаліту зі стрімким пошкодженням центральної нервової системи. померло 26 вересня. Його тіло утилізували.

"Усіх тварин, які є в приватному господарстві сім'ї, де виявили хвору тварину уже вакцинували. 1 жовтня вакцинуватимуть інших тварин на території трьох сіл у радіусі 5 кілометрів", — розповів Віктор Ковальчук.

З його слів, тварина випасалася на прив’язі за півтора  кілометра від села Мирин, в урочищі "Струга". Неподалік від урочища – ліс. "Можливо теля вкусила собака, або лисиця, хворі на сказ", — припускає Віктор Ковальчук.

24 вересня господарі помітили у тварини перші ознаки недуги, вона відмовлялась від корму та води. Зі слів голови громади, згодом у теляти почалося сильне слиновиділення, з'явилася агресія.

Діагноз сказ підтвердили фахівці Волинської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. В службі зазначили, що спеціалісти уже провели дезинфекцію хліва, де утримували теля. Карантин діятиме два місяці.

На території Велицької тергромади це не перший випадок виявленого сказу. Минулого разу випадок хвороби зареєстрували у селі Підріжжя, розповів Віктор Ковальчук, тоді карантинні обмеження теж діяли два місці.

Читайте також: "Через скаженого кота у селі на Волині усипили двох псів. Решту тварин вакцинували"
На початок