Уряд планує підвищити виплати медпрацівникам. Кому саме

Уряд планує підвищити виплати медпрацівникам. Кому саме

Уряд планує підвищити виплати медпрацівникам. Кому саме
. УНІАН

Кабінет міністрів планує збільшити виплати працівникам лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, залучених у боротьбу проти поширення COVID-19.

Про це під час засідання уряду 29 вересня заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні ухвалюватимемо рішення про виділення додаткових доплат медичним та іншим працівникам лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я, які мають безпосереднє відношення до боротьби з COVID-19", – розповів прем‘єр.

За його словами, на ці потреби буде додатково виділено 205 мільйонів гривень.

"Враховуючи високу навантаженість на лабораторні центри, які зараз працюють практично цілодобово, це, звісно, нагальна потреба"

Прем’єр нагадав, що також в Україні спостерігається поширення вірусу грипу.

"Одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу в осінньо-зимовий період може спричинити тяжчий перебіг коронавірусної хвороби. Найбільш вразлива група – це професійні колективи, які найбільше контактують із людьми", – зазначив Шмигаль.

З огляду на це уряд пропонує перерозподілити зекономлені 1-2 мільйони доларів для придбання вакцин проти грипу для забезпечення відповідних колективів.

Що відомо

  • За добу 28 вересня 2021 року в Україні зафіксували 9 666 нових підтверджених випадків захворювання на COVID-19.
  • Станом на ранок 29 вересня дві області України відповідають показникам "помаранчевої" зони адаптивного карантину. Решта регіонів перебувають у "жовтій" зоні.
  • 23 вересня на території всіх регіонів України набув чинності "жовтий рівень" епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що передбачає впровадження відповідних карантинних обмежень.
  • Національна академія наук прогнозує подальше збільшення добової кількості нових випадків COVID-19 в Україні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок