Запорізька інфекційна лікарня отримала ліки проти COVID-19. Їх надаватимуть безплатно

Запорізька інфекційна лікарня отримала ліки проти COVID-19. Їх надаватимуть безплатно

Запорізька інфекційна лікарня отримала ліки проти COVID-19. Їх надаватимуть безплатно
. Фото Суспільне Запоріжжя

Запорізька обласна інфекційна клінічна лікарня 28 вересня отримала медикаменти виробництва США для лікування коронавірусної хвороби COVID-19. Це — 810 упаковок "Bamlanivimab" та 1620 упаковок "Etsevimab".

Про це повідомив кореспондент Суспільного Запоріжжя Герман Дубінін.

Як пояснила Ірина Кулєш, т.в.о. директорки Запорізької обласної інфекційної клінічної лікарні, така кількість препаратів розрахована на 810 хворих. Вони показані в перші 5 днів захворювання. У препаратів є протипоказання: хронічна ниркова недостатність у стадії загострення, печінкова гостра недостатність ті інші.

"Ці препарати наказом МОЗ України від 20 вересня призначені для лікування легкого, повторюю, та середнього ступеня коронавірусної хвороби, але з високим ризиком розвитку тяжкого перебігу хвороби. Це для хворих із фоновою патологією: хронічна серцево-судинна недостатність, це хворі з гематологічною, онкологічною патологією, вагітні та люди похилого віку старші 65 років", — каже Ірина Кулєш.

Також керівниця інфекційної лікарні додала, що препарати будуть розподілені по лікарнях області., для первинної ланки надання медичної допомоги хворим коронавірусною хворобою.

За словами Ірини Кулєш, препарати були доправлені до України як гуманітарна допомога від Сполучених Штатів Америки 4 вересня. "Bamlanivimab" — загалом 20 тисяч упаковок, "Etsevimab" — 40 тисяч. Розподілятимуть їх серед пацієнтів безплатно.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок