У всіх школах Києва вакциновано понад 80% персоналу – КМДА

У всіх школах Києва вакциновано понад 80% персоналу – КМДА

У всіх школах Києва вакциновано понад 80% персоналу – КМДА
. Фото: Єлизавета Серватинська / Суспільне

Усі школи Києва виконали вимогу Міністерства охорони здоров'я з вакцинації персоналу – в навчальних закладах вакциновано понад 80% співробітників.

Про це в етері "Україна 24" заявив перший заступник глави Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

"Усі школи міста мають більше 80% вакцинованих (педагогів та інших співробітників - ред.). Сьогодні ведеться досить активна робота, щоб до цієї межі підвести і дитячі садки, вони мають за 60% в залежності від садочку", – сказав Поворозник.

За словами чиновника, зараз всі київські школи працюють в штатному режимі але, якщо захворюваність COVID-19 та грипом серед дітей зросте, то рішення буде прийматися про закриття або окремих класів, або шкіл в цілому.

"Кількість хворих дітей збільшується майже кожен день. Ми посилюємо заходи контролю захворюваності безпосередньо в навчальних закладах", – підкреслив Поворозник.

Що відомо

  • Із 00 годин 00 хвилин 23 вересня на території всіх регіонів України набув чинності "жовтий рівень" епідемічної небезпеки поширення COVID-19, що передбачає впровадження відповідних карантинних обмежень.
  • За добу 22 вересня в Україні зафіксовано 7866 нових випадків захворювання на COVID-19. Серед нових хворих – 667 дітей та 175 медиків.
  • Національна академія наук прогнозує подальше збільшення добової кількості нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні. Впродовж 22-28 вересня прогнозується в середньому до понад 5200 випадків.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів 22 вересня пояснив, як зможе працювати бізнес у "жовтій" та "червоній" карантинних зонах.
Читайте також: Більшість українських шкіл досі не перетнули 80-відсоткову позначку вакцинації
На початок