Харківська облрада не продовжила контракт директору онкоцентру

Харківська облрада не продовжила контракт директору онкоцентру

Харківська облрада не продовжила контракт директору онкоцентру
. TriolanLive/Youtube

Депутати облради не проголосували за продовження контракту на три роки роботи з директором обласного центру онкології Денисом Скорим, який також є депутатом облради від фракції "Блок Світличної "Разом!".

На сесії 23 вересня депутати голосували двічі, для прийняття рішення голосів не вистачило, передає кореспондент Суспільного.

Під час вирішального другого голосування "за" виступили 52 депутати, "проти" — шість, утримались — двоє. 35 не голосували, 25 значилися як відсутні.

Після закінчення контракту 1 листопада Скорий подаватиме кандидатуру повторно, сказав він Суспільному після голосування.

"Я вважаю, що прогрес зупинити неможливо. Можливі якісь перепони, які ставить влада, окремі політичні сили, але це тимчасові незручності. Бо дуже багато зроблено і ті зміни, які є, вони вже є і їх повернути назад не можна", — висловився Скорий.

"Якщо розглядати найгірший варіант... Якщо прийде людина, яка схоче створити корупційні схеми, не вдасться. Я вважаю, це (рішення депутатів — ред.) тимчасовий якийсь результат, який маємо на сьогодні. Далі буде конкурсна комісія. Комісія визначиться з переможцем. Це рішення не за мене, чи проти мене. Це рішення за дуже велику команду, за яку я несу відповідальність. Буду боротися далі", — додав директор онкологічного центру.

Перед голосуванням Скорий звітував за п'ять років роботи центру. До своїх здобутків він відніс створення "сильної, потужної команди фахівців з різних куточків країни", яка робить операції — на печінці, підшлунковій залозі.

"Якщо казати мовою цифр, летальність в онкологічному центрі за п'ять років зменшилася в п'ять разів у порівнянні з попередніми роками", — сказав Скорий.

Читайте також

Кожен третій новий випадок раку на Харківщині виявляють на пізній стадії — директор онкоцентру на сесії

На початок