У Тернополі презентували книжку про польського письменника Генрика Сенкевича

У Тернополі презентували книжку про польського письменника Генрика Сенкевича

У Тернополі презентували книжку про польського письменника Генрика Сенкевича
. Суспільне Тернопіль

У Тернопільській обласній універсальній науковій бібліотеці презентували книжку "Три служби Генрика Сенкевича", авторами якої є письменник, журналіст та літературознавець Сергій Синюк та його син Андрій. Про це Суспільному розповіла провідна бібліотекарка книгозбірні Ольга Демкович.

За її словами, над книжкою автор працював разом із сином Андрієм Синюком – студентом Київського національного педагогічного університету імені Драгоманова чотири роки.

Матеріал для твору Сергій Синюк збирав у бібліотеках Польщі та України. Автор каже, перед тим, як взятися за написання, прочитав усі книжки Генрика Сенкевича, зокрема, в оригіналі.

"Три служби Генрика Сенкевича" - це літературний портрет, або белетризована біографія. Це український погляд на творчість Генрика Сенкевича, який став королем польського історичного роману. І це перша біографія відомого польського письменника українською мовою", – розповів Сергій Синюк.

Автор каже, тираж книжки – 1 000 примірників. Видання присвячене 175-річчю від дня народження класика польської літератури Генрика Сенкевича, автора історичної трилогії: "Вогнем і мечем", "Потоп" і "Пан Володийовський", історичного роману "Хрестоносці", лауреата Нобелівської премії з літератури 1905 року.

Сергій Синюк – автор п`яти романів: "Дорога до джерела", "Кладка над прірвою", "Де скарб твій", "Обруч", "Падь". Він також автор поетичних збірок, повістей та посібників.

На початок