Через аварію місто Чорноморськ на Одещині опинилося без світла. Що відомо

Через аварію місто Чорноморськ на Одещині опинилося без світла. Що відомо

Через аварію місто Чорноморськ на Одещині опинилося без світла. Що відомо
. Фото: Адміністрація морського порту Чорноморськ

Зранку 22 вересня у місті Чорноморськ, що в Одеській області, сталося відключення електроенергії, яке зокрема вплинуло на роботу порту. Про таке Суспільному розповів міський голова Чорноморська Василь Гуляєв.

За його словами, станом на 13:00 в місті практично повністю відновили електропостачання.

"Була велика аварія, але впродовж години (приблизно до 14:00, – ред.) все відновлять. Я причину наразі не знаю, але цьогоріч відключення світла в місті відбуваються доволі часто", – зазначив Гуляєв.

Він також додав, що наразі ДТЕК веде роботи із заміни 11-ти кілометрів основних електромереж, які встановили в місті ще за радянських часів. Відтоді місто збільшилося у 2,5 рази, що призвело до сильного навантаження на мережі. Роботи мають завершити до кінця 2021 року, запевнив міський голова.

У пресслужбі ДТЕК заявили, що відключення світла сталося о 8:14 через пошкодження обладнання на підстанції. Cуспільному повідомили, що станом на 13:00 ще тривають ремонтні роботи.

"Частина населення і соціально важливі об'єкти підключені до резервного електропостачання. Триває перевірка обладнання, також замінили вимикач", – розповів прессекретар ДТЕК "Одеські електромережі" Олександр Доброєр.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок