Під час посилення карантину школи у Вінниці закривати не будуть. Яка ситуація в області

Під час посилення карантину школи у Вінниці закривати не будуть. Яка ситуація в області

З 23 вересня по всій території України буде встановлено "жовтий" епідеміологічний рівень. Втім школи у Вінницькій ТГ закривати не будуть, адже поріг вакцинації педагогічних працівників перевищив 80%.

Про це Суспільному у телефонній розмові розповів фахівець департаменту гуманітарної політики області Анатолій Калєтнік.

"Якщо говорити про школи, які знаходяться на території інших територіальних громад, то за вчорашніми даними (станом на 20 вересня, — ред.) є не більше 30% шкіл, які змушені будуть зачинити свої двері і продовжити вакцинацію своїх працівників, щоб якомога швидше розпочати навчальний процес", — каже Анатолій Калєтнік.

Додає, ще є один день, аби підвищити показник — 80% вакцинованих педагогів. Вакцинальна кампанія щодо щеплення працівників закладів освіти першою та другою дозою вакцини триває, каже Калєтнік.

За його словами, у кожній ТГ є заклад освіти, який не досяг 80% або нижче 50%.

"Станом на 21 вересня від коронавірусної інфекції імунізувалися майже 74% від загальної кількості працівників закладів освіти. Найвищий показник вакцинованих в інклюзивно-ресурсних центрах 91,6 %, а в закладах позашкільної освіти від Covid-19 щепились 83,8%  працівників", — повідомляють на сайті Вінницької міськради.

Додають, у дитячих садочках Вінницької ТГ від коронавірусної інфекції імунізувались  68,7% працівників.

Читайте також

  • У Вінниці перевіряють дотримання маскового режиму у торгових центрах
  • Чотири навчальних заклади Вінниччини перевели на дистанційну форму навчання
На початок