На Сумщині перевищені два показники для переходу в "жовту" зону

На Сумщині перевищені два показники для переходу в "жовту" зону

На Сумщині перевищені два показники для переходу в "жовту" зону
. Суспільне Суми

На Сумщині, станом на 15 вересня, перевищений коефіцієнт виявлення COVID-19. Також збільшився рівень захворюваності. Це одні з показників для визначення рівня епідемічної небезпеки, переходу до так званої "жовтої" зони. Про це Суспільному сказала заступниця директора Сумського обласного центру контролю і профілактики хвороб Галина Христенко.

За її словами, різке ускладнення ситуації відбулося у вересні.

"За два тижні у нас зареєстровано понад 800 випадків, і це вже майже та цифра, яку ми мали за весь серпень. Показники захворюваності зараз вже дійшли до індикаторного рівня епідемічної небезпеки, і вони становлять вже понад 75 на 100 тисяч населення", - сказала вона.

Як розповіла Галина Христенко, жовту зону оголошують, якщо показник виявлення хворих від загальної кількості обстежених перевищує 4%. На Сумщині цей показник вже складає 9%.

Що відомо

  • Національна академія наук прогнозує подальше збільшення добової кількості нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні
  • В Україні запровадили "жовті" та "зелені" COVID-сертифікати. Відповідні норми наберуть чинності 20 вересня.
  • Кабінет міністрів не планує запроваджувати обов'язкову вакцинацію проти коронавірусу. Натомість уряд хоче мотивувати людей робити щеплення.
  • На Сумщині за останню добу, 14 вересня, коронавірус виявили у 109 мешканців області. Від ускладнень померли двоє.
На початок