Єврокомісія схвалила другий транш макрофінансової допомоги для України на 600 млн євро

Єврокомісія схвалила другий транш макрофінансової допомоги для України на 600 млн євро

Єврокомісія схвалила другий транш макрофінансової допомоги для України на 600 млн євро
. Фото: АР

Президент Володимир Зеленський привітав рішення Європейської комісії, яка виділила Україні другий транш макрофінансової допомоги на 600 млн євро.

Про це він написав у Twitter.

"Вітаю рішення Європейської комісії про виділення Україні другого траншу макрофінансової допомоги в сумі 600 млн євро. Вдячний ЄС, Урсулі фон дер Ляєн (президентка Єврокомісії — ред.) та Валдісу Домбровскісу (віцепрезидент Єврокомісії — ред.) за позитивну оцінку впроваджуваних Україною реформ", — написав український президент.

За його словами, виділення такої суми є свідченням солідарності України та ЄС у подоланні викликів і боротьбі з COVID-19.

Читайте також: Коли Україна може отримати макрофінансову допомогу від ЄС. Відповідає глава представництва

Рішення ЄК привітав також прем'єр-міністр Денис Шмигаль: "Вдячний Єврокомісії та Валдісу Домбровскісу за надання Україні 600 млн євро 2-го траншу макрофінансової допомоги, який дасть нам можливість відновити економіку після COVID-19".

За його словами, сторони поглиблюють відносини, а Україна продовжує реформи, "завдяки яким зміцниться стійкість Європи".

Що відомо

  • Перший транш Європейської комісії Україна отримала на 600 млн євро у грудні 2020 року в межах програми макрофінансової допомоги, пов'язаної з COVID-19.
  • Рада керівників Міжнародного валютного фонду затвердила розподіл спеціальних прав запозичень на підтримку світової економіки на суму 650 мільярдів доларів. Україна в рамках цієї програми отримає транш у 2,7 млрд доларів вже до кінця літа.
  • У Національному банку пояснили, що рішення про використання коштів ухвалюватиме Міністерство фінансів.
  • 28 липня президент Володимир Зеленський провів телефонні перемовини з директоркою-розпорядницею Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крісталіною Георгієвою. Сторони обговорили низку питань співпраці й попередньо погодили візит місії фонду до України, що має відбутися у вересні цього року.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок