У США вирує тропічний шторм "Ніколас". У двох штатах оголошений надзвичайний стан

У США вирує тропічний шторм "Ніколас". У двох штатах оголошений надзвичайний стан

У США вирує тропічний шторм "Ніколас". У двох штатах оголошений надзвичайний стан
. houstonchronicle

Тропічний шторм "Ніколас" був знижений до рівня урагану після того, як він обрушився на узбережжя Техасу в США, що призвело до сильного дощу і повені.

Як пише BBC, у ніч на 14 вересня шторм став ураганом і продовжує слабшати. Однак через нього у Техасі зареєстровано понад 360 тисяч відключень електроенергії.

Президент Джо Байден оголосив надзвичайний стан у Луїзіані. За словами представників метеорологічної служби, "Ніколас" несе максимальні стійкі вітри зі швидкістю 110 кілометрів на годину. Очікується, що він обрушиться на узбережжя Техасу і верхню частину Луїзіани з дощем.

Тропічний шторм "Ніколас" у США
Тропічний шторм "Ніколас" у США. s.hdnux

У центральній і південній частині Луїзіани може випадати вдвічі або утричі більше опадів. Національний центр ураганів США заявив, що "Ніколас" продовжував повільно переміщатися вглиб суші й ослаб протягом останніх кількох годин". Однак залишаються можливими "небезпечні для життя дії раптових повеней, особливо у сильно урбанізованих мегаполісах", а Національна метеорологічна служба назвала це "небезпечною для життя ситуацією".

"Ми хочемо переконатися, що цей шторм нікого не застав зненацька", — заявив на пресконференції губернатор Луїзіани Джон Бел Едвардс.

Він попередив, що дренажні системи досі забиті від попереднього урагану і можуть викликати раптові повені. Губернатор Техасу Грег Ебботт оголосив надзвичайний стан в 17 округах і трьох містах. Мер Х'юстона Сильвестр Тернер попередив про повінь і закликав приблизно 2,3 мільйона жителів міста триматися якомога далі від вулиць і автомагістралей.

Десятки шкіл у двох штатах були закриті, сотні рейсів були скасовані або затримані в аеропортах техаських міст Корпус-Крісті та Х'юстон.

Читайте також

Ураган "Іда" у США: у повенях загинули щонайменше 46 людей

Науковці пояснили вогні у небі під час землетрусу в Мексиці

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок