Ускладнення епідситуації в Україні не є початком третьої хвилі пандемії — МОЗ

Ускладнення епідситуації в Україні не є початком третьої хвилі пандемії — МОЗ

Ускладнення епідситуації в Україні не є початком третьої хвилі пандемії — МОЗ
. Головний санітарний лікар України Ігор Кузін. Фото: УНІАН

Погіршення епідеміологічної ситуації в Україні через поширення коронавірусу не є свідченням "третьої хвилі" пандемії.

Про це на каналі UA:Перший під час ефіру програми "Зворотний відлік" заявив головний санлікар України Ігор Кузін.

"Ми восьмий тиждень поспіль бачимо поступове зростання (захворюваності на COVID-19 — ред.) і ускладнення епідемічної ситуації. Ми бачимо те, що кількість людей, які захворіли й ті, які одужали... Одужали набагато менше і це призводить до того, що медична система поступово заповнюється. Темп приросту — це +3% кожного дня. Це не початок ще хвилі, тобто ситуація є контрольованою", — заявив чиновник.

За його словами, є велика кількість громад і районів, "які викликають занепокоєння", і де ситуація "може вийти з-під контролю".

Водночас Кузін зауважив, що наразі в Україні використовуються норми "адаптивного карантину", саме тому при заповненості ліжок у лікарнях на понад 50% — регіони переходитимуть до "помаранчевих" та "червоних" зон. Він також пояснив, що на сьогодні "показники говорять про наближення до "жовтої зони".

Читайте також: Кабмін встановив нові карантинні норми. Що зміниться

Що відомо

  • За добу 12 вересня COVID-19 виявили у 1205 людей, серед нових хворих 149 дітей та 23 медики.
  • Протягом тижня 6-12 вересня українські медики зробили 921 443 щеплень проти COVID-19, повністю імунізовано 4,8 мільйона українців.
  • Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що через погіршення ситуації з COVID-19 Україна перейде в "жовту" зону найближчим часом.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я очікує нову хвилю захворюваності на коронавірус восени.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок