На вихідних в Одесі вакцинували майже 12 тисяч людей

На вихідних в Одесі вакцинували майже 12 тисяч людей

На вихідних в Одесі вакцинували майже 12 тисяч людей
. Одеський обласний центр громадського здоров'я

Протягом вихідних 11-12 вересня у Центрах масової вакцинації в Одесі щеплення проти COVID-19 отримали 11 643 людини. Про таке повідомив керівник міського департаменту охорони здоров'я Левон Нікогосян.

За його словами, для медиків ці вихідні були тяжкими, але результат з кількістю вакционаваних містян перевищив попередні вихідні. Раніше Нікогосян пов'язував це з відсутністю препарату Pfizer, який наразі вже наявний для першої дози.

"Завершили тяжкі вихідні з видатною цифрою. За два дны ми зробили 11 643 щеплення. За цей результат дякую нашим медикам. Далі буде складніше", – написав Нікогосян на своїй сторінці в Facebook.

Протягом 11 та 12 вересня в місті працювали 10 Центрів масової вакцинації. Для першого щеплення використовували вакцини Pfizer, AstraZeneca та CoronaVac. Препарат Moderna досі доступний лише для ревакцинації містян, які вже отримали першу дозу.

Що відомо

  • Вакцина Pfizer не була доступною для першого щеплення в Одесі та області з початку серпня 2021 року. У Центрі громадського здоров'я це пояснювали замалою кількістю нових партій та потребою відкласти препарат для ревакцинації містян, які вже отримали першу дозу.
  • Згодом до"дефіцитних" вакцин на території Одещини додалася Moderna. Станом на 6 вересня вона доступна лише для другої дози.
  • 6 вересня на одеський обласний склад доставили 23 000 доз вакцини Pfizer. Їх використовуватимуть для перших щеплень та ревакцинації

Читайте також

  • На вихідних в Одесі встановили новий рекорд з вакцинації: скільки людей отримали щеплення від COVID
  • До Одеської області прибула понад 21 тисяча доз американської вакцини Moderna
  • В Україні підтверджено майже 150 випадків захворювання на "Дельту" — головний санлікар

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок