У Києві помер художник та архітектор "Літаючої тарілки" Флоріан Юр'єв

У Києві помер художник та архітектор "Літаючої тарілки" Флоріан Юр'єв

У Києві помер художник та архітектор "Літаючої тарілки" Флоріан Юр'єв
. Читомо

У Києві вранці 11 вересня пішов з життя художник, архітектор, науковець, педагог Флоріан Ілліч Юр'єв. Йому було 92 роки.

Про це Суспільному повідомив режисер, публіцист Олексій Радинський.

"Це сталося сьогодні вранці у колі друзів. Він довго і тяжко хворів", — сказав Радинський.

Що відомо про Флоріана Юр'єва

Флоріан Юр'єв народився 11 серпня 1929 року місті Киренськ Іркутської області Росії. Він закінчив Іркутське училище мистецтв, Київський художній інститут, аспірантуру Московського поліграфічного інституту, докторантуру Львівського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова.

Грі на скрипці вчився у відомих майстрів в Україні, Росії, Італії та США, а композиції - в класах видатних українських композиторів народного артиста СРСР Андрія Штогаренка та Юдіф Рожавської. Клас вокалу проходив у видатного соліста-вокаліста, провідного баса Київської опери, педагога Київської консерваторії, заслуженого діяча мистецтв України Олександра Гродзинського.

У 1956–1976 роках виріс від старшого до головного архітектора інституту "Київпроєкт". У 1976–1991 роках Юр'єв був викладачем та доцент Київського відділення Українського поліграфічного інституту ім. Івана Федорова. За час своєї роботи він виховав понад 300 учнів. З 1991 року по сьогодні працював науковим співробітником в Інституті екогігієни та токсикології ім. Л. І. Медведя АМН України.

Серед його найвідоміших робіт як архітектора-художника:

  • Герб Києва — геральдичний символ столиці УРСР міста-героя Києва, затверджений 1969 року.
У Києві помер художник та архітектор "Літаючої тарілки" Флоріан Юр'єв
wikipedia.org

  • Проєкт мікрорайону "Нивки-3" у Києві.
  • Проєкт будинку Українського інституту науково-технічної та економічної інформації МОН України, що розташований біля станції метро "Либідська", відомий як "Літаюча тарілка".
У Києві помер художник і педагог Флоріан Юр'єв
Вікіпедія

За проєкт цієї споруди Флоріан Юр'єв одержав нагороду "За новаторство в архітектурі".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок