"Готуємо на вогнищі": жителі Харківщини пікетували "Харківгаз"

"Готуємо на вогнищі": жителі Харківщини пікетували "Харківгаз"

"Готуємо на вогнищі": жителі Харківщини пікетували "Харківгаз"
. Суспільне Харків

З пів сотні людей 9 вересня протестували під регіональним управлінням "Харківгазу" на вулиці Безлюдівській. Учасники акції приїхали з Пісочина, Високого, Кам’яної Яруги та інших населених пунктів області.

Понад місяць тому вимкнули газ, але не повернули й досі, розповідає жителька селища Сіряки у Дергачівському районі Ніна Мішина.

"Заборгованості у мене немає. І вони мені тут поставили, що відключили, бо там витік газу. Після цього акту жодних дій не було, ніхто не приїхав. На вогнищі готуємо собі їсти. Похолодало. Що мені далі робити?" — сказала Суспільному Мішина.

Два дні тому вимкнули газ і у будинку Ольги Кулік. Каже, працівники компанії прийшли, коли вдома були самі діти: "За неуплату. Я заборгувала гроші за транспортування газу — 3300 накопичилось".

Акціянти на місці організували збори. Вибрали секретаря та голову, створили ініціативну групу для того, щоби питання, пов’язані з газом, вирішували у їх присутності. Склали і перелік вимог до керівництва "Харківгазу", розповідає співорганізатор акції Сергій Кудрявцев.

"Зупинити від'єднання від газу жителів всіх помешкань, зокрема — у Харківській області. Переглянути тарифоставки за транспортування та за сам газ. Це основні вимоги, решта — похідне", — сказав він.

Лист із вимогами, який підписали члени ініціативної групи, протестувальники передали в управління "Харківгазу", та всередину не пустили через карантин. Речниця "Харківгазу" Ольга Клименко сказала: свою позицію компанія висловила на сторінці у Facebook.

"Конфліктні ситуації, які сьогодні доводиться вирішувати, здебільшого породжені провокаціями, ігноруванням чинного законодавства та маніпуляціями з метою ввести в оману громадян та використати їх в політичних цілях", — вважають у "Харківгазі".

Порушень порядку під час протесту не було, повідомила речниця поліції регіону Анна Третьякова.

На початок