Справа про підроблені результати ПЛР-тестів на Харківщині: що кажуть у лабораторії

Справа про підроблені результати ПЛР-тестів на Харківщині: що кажуть у лабораторії

Справа про підроблені результати ПЛР-тестів на Харківщині: що кажуть у лабораторії
. facebook.com/ssu.kharkiv

Обшуки у лабораторії, яка, за даними поліції, з 2020 року продавала довідки про негативні результати ПЛР-тестів, відбулися 8 вересня. Компанія відкидає звинувачення та продовжує працювати.

Про це у коментарі Суспільному 9 вересня розказав Віталій Саламаха, адвокат закладу, який працює у Пісочині та має пункти у Харкові.

"За тиждень до обшуків медична установа подала заяву щодо того, що невідомі, використовуючи, схоже, підробну печатку, видавали підроблені ПЛР-тести від імені медичної установи. Очікуємо внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань", — каже Віталій Саламаха.

"Мій клієнт відкидає інформацію, яка вказана на офіційних сайтах правоохоронних органів", — сказав адвокат.

"Той факт, про який повідомили правоохоронні органи, ще буде перевірятися у ході досудового розслідування. По стану на сьогодні — працюємо, проводимо тестування", — додав він.

Що відомо

  • Служба безпеки України заявила про викриття на Харківщині приватної мережі лабораторій, які підробляли результати ПЛР-тестів у змові з турагентствами. За даними правоохоронців, схема приносила її учасникам до 1 млн грн на місяць.
  • Директору мережі лабораторій оголосили підозру за ч. 1 ст. 325 Кримінального кодексу України ("Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам, що спричинили тяжкі наслідки"). Максимальне покарання — позбавлення волі на три роки.
На початок