У Харкові на боротьбу з COVID-19 спрямують гроші з резервів

У Харкові на боротьбу з COVID-19 спрямують гроші з резервів

У Харкові на боротьбу з COVID-19 спрямують гроші з резервів
. Фото ілюстративне: Суспільне Харків

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручила Департаменту охорони здоров'я уточнити суму коштів з резервного фонду бюджету міста на ліки та обладнання для хворих на СOVID-19.

Відповідне рішення члени комісії ухвалили 8 вересня, йдеться у протоколі засідання на сайті міськради.

"Останнім часом різко погіршилась епідеміологічна ситуація, швидко збільшується кількість хворих на коронавірусну хворобу Covid-19 з важким перебігом захворюваності", — зазначають в мерії.

Міський Департамент охорони здоров'я, за рішенням комісії, до 9 вересня "має підготувати уточнені розрахунки обсягу коштів з резервного фонду бюджету міста на придбання лікарських засобів, медичного обладнання та благоустрою території для встановлення кисневої станції для надання медичної допомоги пацієнтам, хворим на CОVID-19".

Підстави виділення коштів, відповідний проєкт рішення виконкому та узагальнений висновок щодо направлення коштів з резервів до 15 вересня мають підготувати Департамент бюджету та фінансів, а також Департамент економіки та комунального майна.

Що відомо

  • У вересні у громадах Харківщини підтвердили циркуляцію штаму коронавірусу "Дельта". Випадки виявили у Харкові, Балаклійській, Борівській, Дергачівській, Краснокутській територіальній громадах. Штам "Дельта" також підтвердився у п'яти людей, які повернулися з-за кордону.
  • 7 вересня зафіксували 248 інфікованих, найбільше за останні три місяці.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я очікує нової хвилі захворюваності на коронавірус восени. Головний санітарний лікар Ігор Кузін повідомив, що у листопаді Україна може наблизитися до "червоної" зони епідеміологічної небезпеки.
  • Реанімація обласної інфекційної лікарні у Харкові заповнена, повідомив 8 вересня директор закладу Павло Нартов.
На початок