У Харкові доступні чотири види вакцин від COVID — міськрада

У Харкові доступні чотири види вакцин від COVID — міськрада

У Харкові доступні чотири види вакцин від COVID — міськрада
. Харківська облдержадміністрація

У Харкові є чотири види вакцин проти коронавірусної хвороби — CoronаVac, AstraZeneca, Pfizer та Moderna.

Про це 8 вересня повідомила заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

"Вакциною Moderna ми закриваємо другу дозу, на нові щеплення її поки немає. CoronаVac у достатній кількості. AstraZeneca нам теж обіцяють велику кількість. На сьогодні у нас у залишку майже вісім тисяч доз", — сказала Горбунова-Рубан.

"І у понеділок отримали 12 тисяч доз Pfizer. Однак все розраховано таким чином, що в суботу [11 вересня] вже не буде Pfizer на першу вакцинацію. Ми зараз вакцинуємо в першу чергу вчителів. І ревакцинуємо тих людей, які отримали першу дозу", — сказала віцемерка.

За її словами, у лікарнях міста працюють 34 пункти вакцинації.

"У цей час минулого року захворюваність у Харкові була у два рази вища, ніж маємо на сьогодні. Але дива не буде. І розслаблятися у нас немає ніяких причин. Ми розуміємо, що все одно буде спалах. Про це кажуть і наші керівники в Києві. Прогнозують, що жовтень-листопад — підйом захворюваності", — сказала Горбунова-Рубан.

Що відомо

  • У вересні у громадах Харківщини підтвердили циркуляцію штаму коронавірусу "Дельта". Випадки виявили у Харкові, Балаклійській, Борівській, Дергачівській, Краснокутській територіальній громадах. Штам "Дельта" виявили у людей, які повернулися з-за кордону.
  • Харківщина стоїть на порозі "жовтої" зони, повідомив заступник голови ОДА.
На початок