"Я не був п'яним". Депутат Трухін прокоментував ДТП на Бориспільській трасі

"Я не був п'яним". Депутат Трухін прокоментував ДТП на Бориспільській трасі

"Я не був п'яним". Депутат Трухін прокоментував ДТП на Бориспільській трасі
. УНІАН

Народний депутат від "Слуги народу" Олександр Трухін заявив, що коментувати ДТП за його участю на Бориспільській трасі йому заборонили слідчі і що він не просив ЗМІ видаляти новини про подію.

"Будь-які дані пов'язані з цим ДТП я оприлюднювати не маю право. Все що мені говорив слідчий на місці, співробітники правоохоронних органів, я все виконував, все робив. Робив це в присутності свідків, понятих. Усі дані відображені в первинному протоколі. На сьогодні тривають слідчі дії. Я не був п'яним. Я можу вам точно сказати, що я не винен", — заявив він, передає кореспондент Суспільного.

Він також наголосив, що у всіх, хто був на місці подій була можливість знімати, що відбувається, а учасники нічого не приховували від слідства.

Читайте також: Близько 30-ти медіа видалили інформацію про участь депутата "Слуги народу" в ДТП: що відомо

Депутат також зазначив, що ані він, ані його помічники не зверталися до ЗМІ з проханням видаляти новини про подію.

"Я не ставив з приводу себе ніякої інформації ні за гроші, ні без грошей. Єдине новинне агентство, яке дійсно до мене звернулося, додзвонилося і я дав коментар — це "Інтерфакс. Більше я не давав ані коментарів, ані новин. І відповідно ні я, ні мої помічники, ні люди мені відомі, не замовляли і не знімали новини", — сказав Трухін.

Що відомо

  • Олександр Трухін – голова осередку партії "Слуга народу" у Полтавській області. Уранці 23 серпня у Полтаві він брав участь в урочистих заходах з нагоди Дня державного прапора. За даними видання "Полтавщина", після урочистостей нардеп разом із головою ОДА Олегом Синєгубовим та головою облради Олександром Біленьким приблизно з 11:00 до 12:00 обідав у місцевому ресторані, вживав алкоголь. Аварія сталась за кілька годин, того ж дня на Київщині, на Бориспільській трасі.
  • У результаті ДТП очільник Комітету арбітрів Української асоціації футболу Лучано Лучі потрапив у лікарню – у його автомобіль Ford врізалась інша машина. Разом із Лучі в салоні був його помічник та водій. Загалом у цій ДТП постраждали шестеро людей, пише ІА "Центр новин".
  • Новину про ДТП опублікували десятки українських медіа, однак протягом наступних кількох днів близько 30-ти ЗМІ видалили повідомлення, або змінили таким чином, що згадок про народного депутата Трухіна не лишалося.
  • Шеф-редакторка видання ІА "Центр новин" Ольга Витак, головний редактор видання "Трибуна" Олег Щербаков, автор автопроєкту "Зупини_Лося" Костянтин Андріюк розповіли, що після публікації новини про ДТП з участю Трухіна з невідомої адреси на пошти прийшли пропозиції "на комерційних засадах" видалити матеріал про інцидент.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок