Легкоатлет з Волині посів шосте місце на Паралімпіаді-2020 у Токіо

Легкоатлет з Волині посів шосте місце на Паралімпіаді-2020 у Токіо

Легкоатлет з Волині посів шосте місце на Паралімпіаді-2020 у Токіо
. Фото: "Інваспорт" Волинь

Легкоатлет з Волині Ярослав Окапінський зайняв шосте місце на Паралімпійських Іграх-2020. У Токіо спортсмен покращив свій особистий результат на одну секунду, – розповів Суспільному тренер Андрій Рожок.

На Паралімпіаді Окапінський виступив зранку 1 вересня.

Волинянин біг на дистанції 400 метрів. Фінішував з часом 52,49 секунди. Андрій Рожок каже, що результатом свого вихованця задоволений, адже для Ярослава це перші змагання такого масштабу. Сам спортсмен сподівався увійти в першу трійку, – розповів тренер.

"Він дуже виснажений емоційно. Цього року у Ярослава було два важких старти: чемпіонат Європи з легкої атлетики, де він виборов бронзу, та Паралімпіада, тому зараз буде відновлюватися", – розповів Андрій Рожок.

Зі слів тренера, додому Ярослав планує повернутися 7 вересня. Після відновлення буде готуватися до чемпіонату світу. Також легкоатлет планує відібратися на Паралімпіаду-2024, яка відбудеться в Парижі.

Що відомо

  • 22-річний Ярослав Окапінський – єдиний на Волині легкоатлет, який представляє область на Паралімпійських іграх за весь час участі України у світових змаганнях.
  • Від України в Токіо на Паралімпіаді виступають 143 атлети, які змагатимуться в 15 видах спорту. Список учасників затверджений, відповідно, зміни можуть відбутися лише у випадку форс-мажорних обставин.
  • 1 вересня Україна виборола 17-те "золото" Паралімпіади-2020: зі світовим рекордом виграла атлетка Москаленко.
На початок