У Вінниці перший дзвінок пролунав майже для п'яти тисяч першокласників

У Вінниці перший дзвінок пролунав майже для п'яти тисяч першокласників

У Вінниці перший дзвінок пролунав майже для п'яти тисяч першокласників
. Фото: 24 канал

Для майже пʼяти тисяч першокласників сьогодні у Вінниці пролунав перший дзвінок. У 24-ій гімназії 10 перших класів, а це 363 учні.

За словами директорки міського департаменту освіти Оксани Яценко, це найбільша кількість першокласників по місту. Відтак кількість педагогів тут збільшили. Тепер їх сотня. Святкову лінійку у гімназії для учнів перших та дев’ятих класів провели на шкільному подвір’ї.

Батьків через карантинні обмеження в середину будівлі не пускали, тож вони чекали дітей з першого уроку на вулиці.

Серед них і мама першокласниці Катерини Вовк Тетяна Плодиста. Каже, для них це особливий день. На свято прийшли разом з бабусями.

"Це нові знання, нові емоції, це для нас таке вперше, але ми щасливі", - розповідає Тетяна Плодиста.

Окрім обмеження доступу до навчальних закладів батьків, є інші, каже очільниця міського профільного департаменту Оксана Яценко.

"Спілкування між учителями, між колегами, і дітьми старше 12 років на перервах і в коридорах школи відбувається у масках чи распіраторах. Обмеження доступу стороніх осіб і батьків", - каже Оксана Яценко.

Наразі, у цій школі імунізовано менше 40 % педагогів, але вакцинація триває, — каже директорка закладу Наталія Климчук.

За словами ж заступниці директора профільного департаменту області, яка координує проведення вакцинальної кампанії на Вінниччині Тетяни Бондаренко, загальна кількість працівників освіти, які щепилися станом на 1 вересня становить 37%.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок