Заступник голови МЗС Єнін стане першим заступником міністра внутрішніх справ

Заступник голови МЗС Єнін стане першим заступником міністра внутрішніх справ

Заступник голови МЗС Єнін стане першим заступником міністра внутрішніх справ
. Євген Єнін. Фото: УНІАН

Дипломат Євгеній Єнін, який із квітня 2020 року обіймав посаду заступника голови МЗС, перейде на роботу на посаду першого заступника міністра внутрішніх справ.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, оприлюдненому Кабінетом міністрів.

"Призначити Єніна Євгенія Володимировича першим заступником Міністра внутрішніх справ України з 7 вересня 2021 року", – зазначається у його тексті.

Хто такий Євгеній Єнін

Євген Єнін працює у дипломатичній системі з 2005 року. Він працював у посольствах у Молдові (2005-2010 роки, спеціалізувався на питаннях придністровського конфлікту) та в Італії (2012-2016 роки, останні два роки був радником-посланником, фактично другою людиною у посольстві).

У червні 2016 року Єнін був призначений заступником генпрокурора Ігоря Луценка та курував міжнародні питання у Генеральній прокуратурі.

У квітні 2020 року дипломат був призначений на посаду заступника міністра закордонних справ Дмитра Кулеби. У МЗС Єнін курував справи щодо збитих рейсів MH17 у небі над окупованою Донеччиною і PS752 в Ірані, а також щодо юридичного переслідування Російської Федерації в міжнародних судах.

Єнін нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня. Володіє англійською, італійською та румунською мовами.

Що відомо

  • 11 серпня начальник Головного управління Національної поліції міста Києва Андрій Крищенко подав у відставку. Міністерство внутрішніх справ задовольнило відповідний рапорт.
  • Новим главою Нацполіції міста Києва призначили колишнього начальника поліції Полтавщини Івана Вигівського.
  • Антон Геращенко, який був заступником і радником колишнього глави Міністерства внутрішніх справ України Арсена Авакова, став радником нового глави МВС Дениса Монастирського.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок