Спалах COVID у "Молодій гвардії" в Одесі: дітей відвезли додому, частина досі хворіє

Спалах COVID у "Молодій гвардії" в Одесі: дітей відвезли додому, частина досі хворіє

Спалах COVID у "Молодій гвардії" в Одесі: дітей відвезли додому, частина досі хворіє
. Скрін: Молода Гвардія

Усіх дітей, що захворіли на COVID-19 у дитячому центрі "Молода гвардія", забрали додому, а в закладі провели дезінфекцію. Про таке Суспільному повідомив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

За його словами, всіх 70-х дітей, які хворіли на COVID-19 у таборі "Молода гвардія", відвезли по домівках, дехто з них – досі продовжує хворіти. Нових заражень коронавірусною інфекцією у закладі не фіксували. На території дитячого центру провели дезінфекцію, а 1-го вересня, за словами Гончарова, у таборі проведуть ПЦР-тестування вожатих та обслуговчого персоналу.

Встановити джерело зараження COVID-19 фахівцям обласного Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ наразі не вдалося. За словами Віталія Гончарова, це практично неможливо.

"COVID-19 передається повітряно-крапельним шляхом, тому встановити джерело зараження практично неможливо. Інфекцію могли завезти і вожаті, і діти, і батьки, які до них приїжджали", – запевнив головний санітарний лікар.

Що відомо

  • У дитячому таборі "Молода гвардія" в Одесі зафіксували спалах захворювання на COVID-19. За словами головного санлікаря області Віталія Гончарова, експрес-тести підтвердили хворобу у понад 40 дітей.
  • Заклад закрили на карантин. Діти, у яких виявили коронавірус, перебували під наглядом медиків та були ізольовані від решти вихованців центру. Через спалах поліція відкрила кримінальну справу.
  • Увечері 17 серпня стало відомо, що у трьох з чотирьох госпіталізованих дітей виникли ускладнення, пов'язані із захворюванням на COVID-19. Також кількість інфікованих вихованців табору зросла до 45.
  • Станом на 20 червня в одеському дитячому таборі "Молода гвардія" кількість хворих на COVID-19 зросла до 70 людей.
  • 25 серпня у 30 вихованців та трьох вожатих дитячого центру "Молода гвардія", які отримали позитивний ПЛР-тест на COVID-19, київська лабораторія підтвердила інфікування Дельта-штамом коронавірусу.
  • 27 серпня з медико-санітарної частини дитячого центру "Молода гвардія" виписали п'ятьох дітей, які одужали.

Читайте нас у Telegram: головні новини Одеси та області

На початок