Вакцинація педагогів: у яких громадах Волині щепилося найбільше працівників шкіл

Вакцинація педагогів: у яких громадах Волині щепилося найбільше працівників шкіл

Марафон
Вакцинація педагогів: у яких громадах Волині щепилося найбільше працівників шкіл
. Суспільне Волинь

На Волині лідерами з вакцинації від коронавірусної хвороби є працівники шкіл Локачинської територіальної громади, де щеплення отримали 68 % осіб. Про це Суспільному повідомила заступниця начальника управління освіти області Тетяна Соломіна.

"За статистичними даними, це найбільший показник в області", – зазначила посадовиця.

Окрім того, в Підгайцівській громаді щепилося 60 % працівників шкіл, у Камінь-Каширській ТГ — 55 %. Також, зі слів Тетяни Соломіної, до лідерської таблиці вакцинованих педагогів та працівників шкіл увійшли такі громади, як:

  • Затурцівська громада – 54 % вакцинованих працівників шкіл;
  • Берестечківська громада – 53 % вакцинованих працівників шкіл;
  • Устилузька громада – 52 % вакцинованих працівників шкіл;
  • Торчинська громада – 50 % вакцинованих працівників шкіл.

Станом на 29 серпня, зі слів заступниці начальника обласного управління освіти, на Волині вакцинувалося 7 124 працівники закладів загальної середньої освіти, що складає майже 29 % від загальної кількості.

"Однією з вимог змін до постанови Кабінету Міністрів, яка встановлювала право працювати в режимі офлайн, будь-якому закладу – це наявність не менше 80 % працівників, які отримали повний курс щеплень", – зазначила посадовиця.

Усього у школах області працює 25 070 працівників.

Що відомо

  • З 21-го липня на Волині, як і в Україні, розпочався п'ятий етап вакцинації від коронавірусу. Щепитися можуть не лише представники груп ризику, медики та вчителі, а й всі охочі.
  • Станом на 11 серпня в Луцькій громаді отримали щеплення від COVID-19 понад 26 % персоналу закладів загальної та середньої освіти, понад 6 % працівників закладів дошкільної освіти та понад 38 % персоналу професійної технічної освіти.
  • На Волині станом на 25 серпня щепилися від коронавірусної хвороби 148 878 волинян. Найбільший відсоток вакцинованих серед медиків та освітян, із яких щеплення отримали понад 45 % медиків та 23,3 % педагогів.
  • Як повідомляли в Міносвіти, з 1 вересня в разі, якщо область переходить у жовту чи помаранчеву карантинну зону, в очній формі працюватимуть лише ті школи, де кількість вакцинованих вчителів перевищує 80 %.

Термінові новини та щоденні інформаційні підсумки читайте в Telegram Суспільного Волині.

На початок