У ЗСУ розповіли, скільки військових вважаються зниклими безвісти на Донбасі

У ЗСУ розповіли, скільки військових вважаються зниклими безвісти на Донбасі

Ексклюзивно
У ЗСУ розповіли, скільки військових вважаються зниклими безвісти на Донбасі
.

У кадровому центрі Збройних сил повідомили, що нині зниклими безвісти вважаються 69 військовослужбовців.

Про це йдеться у відповіді центру на запит Суспільного.

Зазначається, що від початку вересня 2014 року у ЗСУ в рамках реалізації гуманітарного проєкту "Евакуація 200" здійснюються заходи щодо пошуку зниклих безвісти, вилучення (ексгумація) та евакуація (транспортування) тіл загиблих військовослужбовців Збройних сил, інших військових формувань правоохоронних органів в районі проведення ООС (АТО), у тому числі на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях.

"Від початку антитерористичної операції кількість зниклих безвісти становила 526 військовослужбовців Збройних сил України, з цієї кількості вдалося знайти (живих та мертвих) 457 військовослужбовців", — йдеться у відповіді.

"Станом на 21.02.2020 року вважаються зниклими безвісти (не розшукані) 69 військовослужбовців, 26 осіб з цієї кількості ідентифіковано за результатами ДНК експертизи, але родичі відмовляються визнавати їх загиблими", — повідомили у ЗСУ.

Там додали, що ці дані стосуються лише військовослужбовців Збройних сил, до яких не входять представники добровольчих підрозділів.

Що відомо:

  • Питання пошуку зниклих безвісти на Донбасі порушується під час засідань Тристоронньої контактної групи у Мінську, а також в Офісі президента, Кабміні та на переговорах з міжнародними партнерами.
  • Наприкінці січня робоча група з питань зниклих безвісти на Донбасі та військових і цивільних заручників (полонених) обговорила створення при уряді Комісії з розшуку зниклих безвісти, формування пошукових груп на її базі, а також реєстрів зниклих осіб.
  • Повідомлялося, що українські правоохоронні органи проводять слідчі дії щодо кожної людини, яку вважали зниклою безвісти; робота з їх пошуку не припиняється.
На початок