Позапланові роботи на ТЕЦ-5 на Харківщині: скільки будинків без гарячої води

Позапланові роботи на ТЕЦ-5 на Харківщині: скільки будинків без гарячої води

Позапланові роботи на ТЕЦ-5 на Харківщині: скільки будинків без гарячої води
. Суспільне Харків

94 будинки у Харківському та Дергачівському районах до 17 вересня залишаться без гарячої води через зупинку ТЕЦ-5. У міськраді кажуть про відновлення гарячої води у 440 житлових будинках Харкова.

"У зв’язку з зупинкою ТЕЦ-5 у Харківському та Дергачівському районах з 11:00 27.08.21 до 16:00 17.09.21 відключені тепломагістраль ТМ-73 та відгалуження від тепломагістралі ТМ-76", — повідомила пресслужба комунального підприємства "Харківські теплові мережі" 27 серпня.

На час відключення магістралей гарячого водопостачання не буде у 94 будинках, трьох садках та школі на вул. Пушкіна, вул. Сумський Шлях, вул. Енергетичній, вул. Кушнарьова, пров. Квартальному, вул. Макаренка, вул. Куряжській.

Зупинка ТЕЦ-5 на Харківщині: скільки будинків без гарячої води
Суспільне Харків

Зупинка ТЕЦ-5 на Харківщині: скільки будинків без гарячої води
Суспільне Харків

За словами голови правління ТЕЦ-5 Олександра Мінковича, постачання вимкнули через позапланові роботи, пов'язані з підготовкою до опалювального сезону. До 23 серпня постачання з ТЕЦ-5 планово вимикали з червня.

"На День міста та День незалежності ми вирішили дати гарячу воду, щоб у людей хоч трошки була гаряча вода, саме на ці вихідні, а потім припинили, бо треба підготуватися до опалювального сезону, треба "підтягнути" те, що ми ще не зробили. Це може зайняти до 10 днів, до закінчення усіх ремонтних робіт. Треба закінчити й договірну роботу з КП "Харківські теплові мережі" та ГК "Нафтогаз України", — прокоментував припинення відпуску теплової енергії Суспільному Мінкович.

За його словами, борг "Харківських теплових мереж" перед ТЕЦ-5 складає близько 2 млрд 720 млн гривень за останні чотири роки, зараз підприємства працюють над укладенням договору на нових умовах.

"Умови НАК "Нафтогаз" наступні: 50% ми мусимо заплатити в поточному місяці до 20 числа, і ще 50% — в наступному місяці теж до 20 числа. Вимога — 100% оплати", — сказав Мінкович.

На 18:00 27 серпня гаряче водопостачання відновили усім споживачам, яких обслуговувала ТЕЦ-5, повідомили у Харківській міськраді. Абонентів перевели на комунальну котельню.

"Підприємство за ніч під'єднало до роботи котельню "Павлове Поле", де були задіяні котли №3 і 4, гідравлічний режим забезпечують два мережевих насоси", — сказано у повідомленні.

Що відомо

  • Про припинення відпуску теплової енергії Харкову з ТЕЦ-5 повідомила Харківська міська рада 26 серпня. У міськраді назвали ситуацію несподіваною.
  • З 2012 року ТЕЦ-5 є приватною. За даними міськради, вона надає тепло і гарячу воду у 255 будинків Шевченківського району (Олексіївка), 115 будинків Холодногірського району та 71 будинок Новобаварського району.
На початок