У Запоріжжі помер хлопчик, якому стало зле в літньому таборі на Херсонщині

У Запоріжжі помер хлопчик, якому стало зле в літньому таборі на Херсонщині

У Запоріжжі помер хлопчик, якому стало зле в літньому таборі на Херсонщині
. zor.gov.ua

12-річний Тимофій, якого 23 серпня із медзакладу Генічеська перевезли до Запоріжжя, 26 серпня помер в Запорізькій обласній клінічній дитячій лікарні.

Про це журналістам Суспільного повідомив головний лікар медзакладу Юрій Борзенко. За його словами попередній діагноз, котрий став причиною смерті дитини - енцефаліт.

Також про смерть дитини на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила заступниця голови Запорізької ОДА Злата Некрасова.

Як повідомив журналістам Суспільного Ігор Афанасьонок директор дитячого спортивного табору "Гренада", де відпочивав Тимофій, хлопчик на самопочуття не скаржився.

"Тимофій, як і всі діти був прийнятий за формою 0/79о, там ніяких протипоказань у нього не було, у складі своєї групи тренувався, відпочивав, купався, брав участь в усіх заходах. І ось 21 числа перед полуденком йому стало зле, наші спортивні працівники - інструктори допомогли йому дістатись медпункту, там знаходились два лікарі педіатри та медична сестра, потім ще одна медсестра підійшла, намагались надати допомогу, йому ставало все гірше і довелося викликати швидку допомогу. Швидка допомога приїхала і його відправили у районну лікарню міста Генічеськ", - каже директор.

За словами Ігоря Афанасьонка, протягом зміни Тимофій до медиків не звертався. Тренування було стандартне, важких вправ на ньому не виконували. Також він додає, що на території табору проводять регулярну обробку від паразитів, а медпункт забезпечений підтримуючими мазями, на випадок, якщо дитина зазнає укусу комах. Проте згідно з медичним журналом дитина, до того, як їй стало зле, до медпункту не зверталася.

Раніше Суспільне повідомляло, що 22 серпня Тимофію стало зле під час фізичних навантажень у дитячому таборі на території Херсонської області.

З лікарні Генічеська його транспортували на кареті швидкої допомоги без свідомості з судомами до Запорізької обласної клінічної дитячої лікарні.

За словами головного лікаря Юрія Борзенка, у Тимофія був двосторонній набряк мозку. Хлопчик перебував у комі третього ступеню під апаратом штучної вентиляції легенів.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок