Російські літаки не евакуювали українців з Афганістану — Кулеба

Російські літаки не евакуювали українців з Афганістану — Кулеба

Російські літаки не евакуювали українців з Афганістану — Кулеба
. pixabay

У Міністерства закордонних справ немає інформації про те, чи були серед 500 людей, евакуйованих Росією з Афганістану, українці.

"Станом на зараз у нас відсутня інформація про те що на борту цих літаків були громадяни України", — повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, відповідаючи на запитання чи були українці серед 500 людей, який евакуювала РФ.

Він також відзначив, що на відміну від інших країн, Росія евакуювала громадян з аеропорту Баграм, а в цьому регіоні українців не було.

"Той факт, що ці літаки летіли не в аеропорт Кабула, який контролюється військами коаліції, а в аеропорт Баграм, який знаходиться під контролем Талібів свідчить про дві речі. Перше — про тісний зв’язок між Російською Федерацією і рухом Талібан, який до речі офіційно в Росії заборонений. А по-друге, що можливість що на цих евакуаційних літаках були українські громадяни вона дуже низька. На базі Баграм і в її околицях не було тих громадян України, про яких нам було відомо", — відзначив міністр.

Він також нагадав, що Україна вже вивезла з країни 250 українців своїх громадян та членів їхніх сімей, наразі в країні залишається близько 90 українців. Окрім того, до Києва вже звернулися інші держави з проханням допомогти з евакуацією.

Що відомо

  • 25 серпня Міністерство оборони РФ заявило, що планує евакуювати з Афганістану як власних громадян, так і представників низки інших країн, зокрема України. Однак, як повідомили в МЗС Суспільному, Київ не звертався з подібним проханням до Москви та немає інформації про те, кого планує вивозити Росія.
  • 26 серпня США, Велика Британія та Австралія закликали своїх громадян відійти від аеропорту Кабула через високу загрозу теракту. При цьому союзники мають встигнути вивезти з країни своїх громадян та мешканців Афганістану, які допомагали союзникам протягом 20 років війни з Талібаном до 31 серпня. 25 серпня Велика Британія також заявила, що планує закінчити евакуацію за 24-36 годин.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок