Лазерне шоу на острові Хортиця офіційно презентують до Дня захисників України

Лазерне шоу на острові Хортиця офіційно презентують до Дня захисників України

Лазерне шоу на острові Хортиця офіційно презентують до Дня захисників України
. Фото: ЗОДА

Створення лазерного шоу на острові Хортиця у Запоріжжі, зі світловою проєкцією на землі, воді та у небі вже завершене, але глядачам його офіційно презентують 14 жовтня, до Дня козацтва та Дня захисників України.

Про це повідомляється на сайті Запорізької облдержадміністрації з посиланням на директора Національного Заповідника Хортиця Максим Остапенко.

23 серпня лазерне шоу продемонстрували у тестовому режимі для керівництва обласної адміністрації та делегації депутатів Європарламенту, які відвідали Запоріжжя напередодні Дня Незалежності України.

Широкому ж загалу лазерне шоу презентують після завершення усіх будівельних робіт навколо Музею історії запорозького козацтва. Прем'єрний показ має відбутися 14 жовтня, після чого, інтерактивна світлова атракція працюватиме постійно.

Як раніше повідомляло Суспільне, за задумом авторів, лазерну проєкцію на Кургані Єдності, дніпровських порогах та у небі зможуть запустити усі охочі, за допомогою мобільного додатку та QR-коду, який буде розміщено на території музею. При одночасному запуску проєкції з кількох пристроїв буде формуватися черга з користувачів.

Технічний консультант фірми, що займалась створенням світлової проєкції, Артем Суденко наголосив, що проєкт має не тільки розважальну, але й освітню функцію, та розповідатиме про історію, флору і фауну та сучасне життя острова Хортиця.

Лазерне шоу у Запоріжжі презентують до Дня захисників України
Фото: ЗОДА

Як прокоментував Суспільному Запоріжжя керівник і головний світловий дизайнер проєкту Миколай Кабулка, користування атракцією наразі планується безплатним.

Читайте нас у Telegram

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber

На початок