Вакцина Moderna на Харківщині лишилася тільки для другої дози — облдержадміністрація

Вакцина Moderna на Харківщині лишилася тільки для другої дози — облдержадміністрація

Вакцина Moderna на Харківщині лишилася тільки для другої дози — облдержадміністрація
. Харківська облдержадміністрація

Вакцина американського виробництва Moderna на Харківщині лишилася тільки для тих людей, які отримали першу дозу цього препарату і мають отримати другу.

Про це на брифінгу 20 серпня розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк.

"Питають Moderna. Сьогодні вона є в області, але вона вже використовується тільки на другу дозу. Відповідно до тієї кількості, яка була надана Харківській області. На першу дозу ця вакцина вже використана повністю", — сказав Черняк.

Натомість вакциною Comirnaty/Pfizer можна щепитися і для першої дози також, зазначив посадовець. На свята центри масової вакцинації працюватимуть.

"Що стосується інших доз. Наприклад, Comirnaty/Pfizer, на який є попит серед населення. Зазначу, що кількість вакцинованих зростає. Люди, які отримали першу дозу, в пріоритеті на отримання другої. Є можливість так само отримати й першу дозу. І на ті ж самі святкові вихідні центри масової вакцинації будуть працювати", — сказав Черняк.

Читайте також: У Каразінському університеті відкрився центр масової вакцинації

"Дослідження науковців свідчать про те, що вакциновані люди переносять хворобу у легкій формі й можуть перенести її без госпіталізацій. Усі, будь вони вакциновані чи не вакциновані, хворіють на цю хворобу. Тим більше, якщо йдеться про штам "Дельта", — додав Черняк.

Офіційно на території Харківської області не зареєстровано жодного випадку коронавірусу штаму "Дельта", зазначив посадовець.

На 20 серпня у Харківській області щепилися 493 871 людини, з них 173 742 отримали дві дози вакцини.

Що відомо

  • 13 серпня на Харківщині відкрили 24-й центр масової вакцинації від COVID.
На початок