Міського голову Кривого Рогу знайшли мертвим: що відомо

Міського голову Кривого Рогу знайшли мертвим: що відомо

Міського голову Кривого Рогу знайшли мертвим: що відомо
. Фото: vybory.24tv.ua

15 серпня у селі Вільне під Кривим Рогом міського голову Кривого Рогу Костянтина Павлова знайшли мертвим.

На сайті обласної поліції йдеться, що відкрито кримінальне провадження за статтею 115 умисне вбивство. Більше деталей у поліції поки не повідомляють.

О 16 годині тіло Костянтина Павлова знайшов його помічник на порозі будинку. Поруч із тілом лежала зброя. Про це повідомив радник Костянтина Павлова, Андрій Гальченко.

За словами Андрія Гальченка, радника Павлова, рушниця належить самому загиблому. Андрій Гальченко розповідає: Павлов разом із родиною був на відпочинку, проте вирішив повернутися на день раніше за інших. Дружина не могла із ним зв’язатись, тому попросила помічника перевірити.

Міськголову Кривого Рогу знайшли мертвим

На місці події перебувають керівник ГУНП в Дніпропетровській області Анатолій Щадило, начальник Криворізького районного управління поліції, слідчо-оперативні групи та криміналістична лабораторія. Також виїхала слідчо-оперативна група центрального апарату Національної поліції. Повідомлення до поліції надійшло 15 серпня близько 16:00.

"Він з ранку не виходив на зв'язок, його дружина попросила, щоб його помічник поїхав та подивився, що трапилося. Помічник приїхав, побачив, одразу зателефонував мені та у поліцію. Помічник каже що приїхав, ворота були закриті, рушниця з якої міський голова був застрелений належить Павлову", — говорить радник Криворізького міського голови Андрій Гальченко.

Міськголову Кривого Рогу знайшли мертвим
Міськголову Кривого Рогу знайшли мертвим. dp.npu.gov.ua

Через смерть міського голови виконувати обов'язки очільника міста буде секретар міської ради - Олександр Котляр. Про це Суспільному пояснив Вадим Головченко, координатор Громадянської мережі ОПОРА зі спостереження за виборами в Дніпропетровській області.

Правоохоронці розглядають 2 версії: самогубство та умисне вбивство. За попередньою інформацією, зброя, з якої був застрелений Костянтин Павлов – мисливський карабін МКМ 072 СБ.

До будинку Павлова прибув також Юрій Вілкул, міський голова Кривого Рогу 2010-20 років .

"Він дуже любив місто. Безмежно любив свою родину. І ці всі незрозумілі домисли, що хтось щось казав. Цього не може бути, бо цього не може бути. Це людина, яка любила життя і місто", – говорить Юрій Вілкул.

На загибель Павлова відреагував Президент України Володимир Зеленський. У своєму дописі у мережі Твіттер він зазначив, що триматиме справу під особистим контролем.

Кореспонденти Суспільного працюють на місці події.

Що відомо

  • Костянтин Павлов був представником ОПЗЖ. З 2012 року став народним депутатом України 7-го скликання від "Партії регіонів". У 2014 році голосував за "диктаторські закони".
  • Його обрали міським головою Кривого Рогу 17 грудня 2020 року. На виборах Павлов переміг у повторному голосуванні, за посаду також змагався кандидат від партії Слуга народу Дмитро Шевчик.
  • У минулому Костянтин Павлов – радник міського голови Кривого Рогу 2010-20 років Юрія Вілкула, який переміг на виборах у першому турі, проте відмовився балотуватися.
  • До того, як зайти до міської ради від партії Слуги народу, Олександр Котляр був директором Дзержинського ринку "Трампарк".
  • Наступні місцеві вибори міського голови будуть проведені через 60 днів після того, як ТВК оголосить про нові вибори. Для цього до Територіальної виборчої комісії має звернутися Криворізька міська рада.

Читайте також

  • На Житомирщині на пожежі у приватному житловому будинку загинув господар оселі

Читайте нас у Telegram: Суспільне Дніпро

На початок