На Вінниччині три компанії оштрафували за змову на торгах

На Вінниччині три компанії оштрафували за змову на торгах

На Вінниччині три компанії узгодили між собою участь у тендері, що стосувався експлуатації та ремонту доріг державного значення. Зробили це для того, аби усунути конкуренцію. Антимонопольний комітет України оштрафував їх за таку змову на 45 мільйонів гривень, повідомляють на офіційній сторінці.

Торги, замовником яких була Служба автомобільних доріг області, відбулися у 2019 році. Очікувана вартість закупівлі становила 50 мільйонів гривень. Переможцем у процедурі закупівлі стало ТОВ "Спільне українсько-австрійське підприємство "Інтервіас Україна".

Антимонопольний комітет зʼясував, що ТОВ "Спільне українсько-австрійське підприємство "Інтервіас Україна", "Вінницький облавтодор" і ТОВ "Шляхбуд" вирішили усунути між собою конкуренцію та узгодили умови участі у тендері.

"Згідно з Законом України "Про публічні закупівлі", суб’єкти господарювання визнані АМКУ порушниками Закону України "Про захист економічної конкуренції" позбавляються права брати участь у торгах на 3 роки", — йдеться у дописі АМК України.

Суспільне готове надати право учасникам події висловити свою позицію. Для цього рекомендуємо зв’язатися з редакцією в будь-який зручний спосіб.

Читайте також

  • На Вінниччині тривають роботи з будівництва мосту, який з’єднає Україну та Молдову
  • Чи можна купатись на вінницьких пляжах. Перевірка Держпродспоживслужби
На початок