Ізраїль вимагає тестувати дітей від трьох років на COVID-19

Ізраїль вимагає тестувати дітей від трьох років на COVID-19

Ізраїль вимагає тестувати дітей від трьох років на COVID-19
. АР

В Ізраїлі дітей від трьох років з 18 серпня мають тестувати на коронавірус перед відвідуванням шкіл, басейнів, готелів чи спортзалів.

Влада країни пояснює рішення тим, що попри великий відсоток вакцинованих дорослих, захворювання може поширюватися надалі, передає The Guardian.

Прем'єр-міністр Нафталі Беннетт заявив, що з наступної середи держава фінансуватиме необмежену кількість тестів для дітей у віці від 3 до 11 років.

По всій країні вже відкрито 120 центрів швидкого тестування. Скринінг на цих станціях коштує 52 шекелі (близько 17 євро) і дозволяє перевіреним отримати "зелений квиток", дійсний протягом 24 годин.

За словами Беннетта, влада країни також думає над тим, щоб знизити вік для додаткової кампанії вакцинації. Зокрема йдеться про введення третьої дози препарату вже вакцинованим громадянам. До цього передбачалося, що третє щеплення пропонуватиметься тільки людям старшим за 60 років.

Що відомо

  • У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) виступають проти проведення третіх щеплень від коронавірусної хвороби COVID-19 у заможніших країнах. Однак Франція та Німеччина мають намір розпочати вакцинацію окремих категорій населення третьою дозою вже з вересня.
  • 4 серпня генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус закликав багатші країни відтермінувати треті щеплення щонайменше до кінця вересня, поки принаймні 10% населення кожної країни світу не будуть вакциновані від коронавірусу. За весь період пандемії це є найсуворішим закликом ВООЗ. Утім, звернення організації не є обов'язковими до виконання країнами-членами ВООЗ.
  • Наприкінці липня компанія Pfizer заявила, що після щеплення третьою дозою їхнього препарату, кількість антитіл проти штаму коронавірусу "Дельта" збільшується у п'ять разів.
  • З 2 серпня в Ізраїлі розпочали щеплення третьою дозою вакциною від коронавірусної хвороби COVID-19 виробництва Pfizer/BioNTech. Міністерство охорони здоров'я вирішило першочергово вакцинувати громадян старше 60 років.
  • 5 серпня у Міністерстві охорони здоров’я України заявили, що поки що не ухвалюватимуть рішення щодо введення бустерної третьої дози вакцини від COVID-19. Наразі МОЗ розглядає можливість проведення повної ревакцинації від COVID-19 за рік після базової.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок