У Луцьку додатково обладнають 500 камер спостереження. Де саме

У Луцьку додатково обладнають 500 камер спостереження. Де саме

У Луцьку додатково обладнають 500 камер спостереження. Де саме
. Фото: Луцька міська рада

На десяти вулицях обласного центру до кінця року мають встановити 500 камер відеоспостереження. Про це Суспільному розповів заступник директора департаменту муніципальної варти Луцькради Роман Кулик.

Майже 200 камер обладнають на проспекті Волі. Ще 300 – розподілять по вулицях міста.

Зі слів Романа Кулика, відеонагляд з'явиться на вулицях Домни Гордіюк, Конякіна, Карпенка-Карого, Кравчука, Федорова, Карбишев, Єршова та проспектах Відродження, Молоді і Соборності.

Встановити відеокамери в місті планують до кінця року, але терміни виконання робіт будуть залежати від фінансування. Щоб забезпечити відеонагляд на десяти вулицях, у місті необхідно добудувати 20 кілометрів волоконно-оптичних ліній зв'язку.

Як розповів заступник директора департаменту муніципальної варти міста, відеонагляд допомагає стежити за збереженням комунального майна, камери надають змогу з’ясовувати обставини ДТП.

Всього у рамках програми "Безпечне місто" у Луцьку встановили 321 камеру. Ще 31 камеру відеоспостереження встановили на нових смарт-зупинках, — розповів Роман Кулик.

Що відомо

  • Програма "Безпечне місто" запрацювала у Луцьку з липня 2019-го. Відеоспостереження тоді встановили у 55-му мікрорайоні обласного центру.
  • Торік у грудні в Луцьку відкрили ситуаційний центр поліції, де в одному приміщенні знаходяться чергова частина, диспетчери та оператори, які спостерігають за ситуацією через виведені на екран зображення з 585 камер.
На початок