На Вінниччині заборонили вилов раків

На Вінниччині заборонили вилов раків

На Вінниччині заборонили вилов раків
. Unsplash

З 10 серпня в області вилов раків під забороною. Обмеження діятимуть до 10 вересня. Як пояснюють у рибоохоронному патрулі, у цей період у раків триває друга линька.

раки Колодій

Вони скидають старі панцирі, і поки нова "броня" не затвердіє, раки стають легкою здобиччю для хижака та браконьєрів, - каже фахівчиня обласного управління держагенства рибного господарства Катерина Лесніковська.

раки Колодій

Додає, за вилов раків під час заборони порушнику загрожуватиме штраф, а в деяких випадках і кримінальна відповідальність.

раки Колодій

"За те, що не законно будуть виловлені особини рака, необхідно буде сплатити за кожного 25 грн 50 незалежно від його розміра. Після закінчення заборони, любителі можуть ловити раків раколовками не більше 5 на людину", - каже Катерина Лесніковська.

раки Колодій

Рибалки на березі Південного Бугу кажуть, ловлять лише рибу, зокрема карасів, лящів, верховодку. Додають, раків у південному Бузі практично немає.

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок