Грузія посилює протиепідемічні заходи

Грузія посилює протиепідемічні заходи

Грузія посилює протиепідемічні заходи
. Радіо Свобода

Уряд Грузії посилює протиепідемічні заходи на тлі погіршення показників захворюваності на COVID-19 у країні.

Про це повідомляє Грузія онлайн.

Як зазначає видання, таке рішення 9 серпня ухвалила Міжвідомча координаційна рада. Відповідно до нього, носіння маски буде обов’язкове не відкритому просторі, де збираються понад п’ять людей.

"Причиною такого рішення стало погіршення епідситуації останнім часом", – йдеться у повідомленні.

Це правило набуде чинності вже 10 серпня.

Також Грузія планує підсилити контроль за дотриманням протиепідемічних вимог на весіллях, поминках та інших масових заходах. Як заявив голова оперативного штабу при Міжвідомчій координаційній раді Георгій Гібрадзе, в разі першого порушення заклад харчування буде оштрафований на 10 тисяч ларі (близько 86 тисяч гривень), а в разі повторного – об'єкт буде опечатано.

"Робота об'єктів харчування обмежена в період з 00:00 до 05:00, контроль за виконанням чого держава ще більше посилить. Крім того, як відомо, постанови уряду забороняють проведення таких заходів, як весілля, поминки, ювілеї та інші. Власники закладів громадського харчування за проведення подібних заходів будуть оштрафовані на 10 000 ларі, а в разі повторення порушення відповідний об'єкт буде опечатано", – повідомив Гібрадзе.

22 червня Грузія скасувала вимогу носити маску на відкритому просторі. Попри носіння маски залишалося обов’язковим у закритому приміщенні.

Влада Ізраїлю посилила протиепідемічні обмеження через зростання кількості пацієнтів із важким перебігом COVID-19, в тому числі відновила обов’язкове носіння захисних масок на вулиці при скупченні більше сотні людей.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок