Скільки ще вакцин Pfizer прибуде до України до кінця року. Відповідає МОЗ

Скільки ще вакцин Pfizer прибуде до України до кінця року. Відповідає МОЗ

Скільки ще вакцин Pfizer прибуде до України до кінця року. Відповідає МОЗ
. Фото: УНІАН

До кінця року Україна має отримати ще 17 мільйонів доз вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer/BioNTech. Однак у Міністерстві охорони здоров'я радять вакцинуватися вже зараз.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

"Я ніколи не радив і не буду радити чекати можливості обирати вакцину. Дійсно, наприклад, до кінця року Україна отримає ще 17 мільйонів Pfizer. Однак спалах може статися раніше, ніж ця вакцина вже доїде", – наголосив Кузін.

Читайте також: Штам "Дельта": висока смертність спостерігається серед невакцинованих – головний санлікар

За його словами, вакцини Pfizer, Moderna, AstraZeneca демонструють ефективність на рівні 91-95%. При цьому вакцинуватися треба якнайшвидше тією вакциною, яка є зараз.

Кузін додав, що до кінця року планується вакцинувати понад 50% населення.

"До кінця року. До кінця осені у нас стоїть мета зробити 10 млн щеплень, тобто це вакцинувати 5 млн людей", – заявив головний санлікар.

Він додав, що вже зроблено 6 млн щеплень.

Що відомо

  • 5 серпня американська компанія Moderna заявила, що її вакцина проти коронавірусної хвороби COVID-19 ефективна на 93% через пів року після другого щеплення препаратом. Водночас у компанії не виключають необхідність проведення третього щеплення для вакцинованих — для збереження високого рівня антитіл.
  • З 5 червня в Україні щеплення вакциною CoronaVac проти коронавірусної хвороби COVID-19 отримали вже понад 645 тисяч людей.
  • 1 серпня фармацевтичні компанії Moderna і Pfizer оголосили про підвищення цін на свої вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19. Доза Pfizer здорожчала на майже 5 доларів, а доза Moderna — до близько 3 доларів.
  • 23 липня Євросоюз затвердив вакцину Moderna для дітей від 12 років.
  • Глава американської компанії Moderna Стефан Бансель заявив, що вакцина проти COVID-19 їхнього виробництва буде коштувати від 25 до 37 доларів, в залежності від обсягу закупівлі. До кінця року планується виробництво 20 мільйонів доз вакцини.
  • 22 червня Європейський Союз підписав контракт на постачання додаткових 150 млн доз вакцини Moderna проти коронавірусу. В ЄС очікують отримати вакцини "нового покоління" за цими поставками впродовж 2021-2022 років.
  • Громадяни, які повністю вакцинувалися проти COVID-19 препаратами AstraZeneca, Comirnaty від Pfizer/BioNTech або Spikevax від Moderna, можуть в’їздити до 23 країн Європейського Союзу. До цього переліку належать Франція, Іспанія, Швеція, Німеччина, Фінляндія, Румунія, Греція, Болгарія, Австрія, Сербія, Грузія, Литва, Латвія, Хорватія, Боснія і Герцеговина, Словаччина, Швейцарія, Молдова, Туреччина, Словенія, Чорногорія та Люксембург. Українці, вакциновані препаратом CoronaVac, можуть в’їздити до тих самих країн, за винятком Франції, Румунії, Литви, Латвії, Хорватії та Люксембурга. Обов'язковою умовою для в’їзду є щеплення обома дозами вакцини. Також для в’їзду необхідно мати роздруковане міжнародне свідоцтво вакцинації англійською мовою.При цьому в’їзд у Данію, Нідерланди та Італію можливий без сертифіката.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок