На Вінниччині стартував сезон полювання на дику птицю та копитних. Що мають знати мисливці

На Вінниччині стартував сезон полювання на дику птицю та копитних. Що мають знати мисливці

На Вінниччині 7 серпня о 16-й годині розпочинається сезон полювання. Для мисливців встановили терміни та норму вилову тварин. Про це повідомляє Держекоінспекція області на офіційній сторінці.

До 28 листопада полювати можна на таку пернату дичину, як гуси, норець великий, качки, лиска, кулик. До 5 листопада – на голубів та перепілку. З 2 жовтня до 28 листопада мисливці можуть ловити фазанів. Середа, субота та неділя – дні для полювання на птахів.

А ось до 31 січня 2022 року визначено термін для індивідивідуального полювання (у будь-який день тижня) на самців мисливських копитних тварин – кабана, оленя благородного, оленя плямистого та лань європейську.

Що ж до денної норми відстрілу одним мисливцем за один день полювання, то норма добування пернатої дичини не повинна перевищувати: гусок – 1 шт.; качок – 5 шт.; норців великих – 2 шт.; лисок – 6 шт., голубів – 10 шт., куликів – 10 шт., перепелів – 15 шт.

Обов’язкові для полювання документи:

  • посвідчення мисливця;
  • щорічна контрольна картка обліку добутої дичини і порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;
  • дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка);
  • дозвіл на право користування мисливською зброєю;
  • паспорт на мисливських собак.

Полювати заборонено у темну пору доби, на відтворювальних ділянках, на відстані ближче 200 м від населеного пункту та окремо розташованих будівель, де можуть бути люди. Також не можна стріляти з не мисливської, пневматичної, напівавтоматичної або автоматичної зброї з магазином більш як на два патрони.

Читайте також

  • Стерилізація безпритульних тварин у Вінниці. Чому волонтери роблять це власним коштом
  • Загибель риби в річці Південний Буг. Екологи провели обстеження
На початок