На Вінниччині лабораторно підтвердили 25 випадків коронавірусу штаму "Дельта"

На Вінниччині лабораторно підтвердили 25 випадків коронавірусу штаму "Дельта"

На Вінниччині виявили 25 випадків коронавірусу штаму "Дельта". Підтверджену відповідь обласний лабораторний центр отримав 6 серпня від Центру громадського здоров'я МОЗ України. Про це повідомляють на офіційній сторінці.

Загалом, на проведення дослідження із використання реагентів ВООЗ ПЛР-методом до вірусологічної лабораторії було відправлено 30 зразків. У 25 із них штам "Дельта" підтвердили (Вінницький район, Гайсинський, Могилів-Подільський, Жмеринський, Тульчинський).

Наймолодшому інфікованому зі штамом "Дельта" вінничанину 13 років, найстаршому — 84. Про це на сторінці у Facebook написав голова облдержадміністрації Сергій Борзов.

Чим небезпечний коронавірус штаму "Дельта"

Такі симптоми при зараженні штамом "Дельта", як лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить — поширені. А ось кашель та втрата нюху чи смаку — менш поширені, повідомляють на офіційній сторінці МОЗ у Facebook.

До більш серйозних симптомів належать порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени.

Додають, повністю вакциновані особи переносять хворобу безсимптомно або ж в значно легшій формі.

Читайте також

  • До 15 серпня вінницькі школярі мають подати медичні довідки до навчальних закладів
  • У Вінниці щеплюватимуть усіх охочих препаратом "Moderna"
На початок